ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Δείτε ποια είναι τα πρώιμα συμπτώματα που καρκίνου του εντέρου που φαίνονται στην τουαλέτα

Οι αλλαγές στις συνήθειες που είναι στην ουσία «παγίδα»

Δείτε ποια είναι τα πρώιμα συμπτώματα που καρκίνου του εντέρου που φαίνονται στην τουαλέτα

Υπάρχουν κάποια πρώιμα συμπτώματα του καρκίνου του εντέρου τα οποία μπορούν να παρατηρηθούν στην τουαλέτα.

«Γνωρίζοντας τι είναι καλό για το σώμα σου μπορεί να σου σώσει τη ζωή» αναφέρει μία παθολόγος που κατάφερε να κερδίσει τη «μάχη».

Ο λόγος, σύμφωνα με την express, για τη δρ Anisha Patel που διαγνώστηκε το 2018 με καρκίνο του εντέρου τρίτου σταδίου, αφού πρώτα παρατήρησε ότι ορισμένες από τις συνήθειές της στην τουαλέτα είχαν αλλάξει και παρέκκλιναν απ’ ό,τι είχε συνηθίσει η ίδια.

Οι αλλαγές στις συνήθειες που είναι στην ουσία «παγίδα»

Η κα Patel, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών, γυμνασμένη και υγιής πίστευε αρχικά ότι τα συμπτώματά της, τα οποία περιλάμβαναν δυσκοιλιότητα και αίμα στα κακά της, θα μπορούσαν να οφείλονται στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS).

Η 44χρονη, σήμερα, γυναίκα άρχισε να αναζητά ιατρική βοήθεια όταν είδε ότι τα παραπάνω συμπτώματα άρχισαν να γίνονται πιο έντονα και συνεπώς πιο επώδυνα. Τότε, έγινε και η διάγνωση.

Ένα σύμπτωμα, παράλληλα, που την έκανε να ανησυχήσει ακόμα περαιτέρω ήταν το σχήμα των περιττωμάτων της το οποίο και είχε αλλάξει. Η ίδια το περιέγραψε, μιλώντας στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ως «λεπτό» και «κορδέλα» και φαίνεται πως προήλθε από τον όγκο που το συμπίεζε.

Τι αναφέρει η ίδια

Μιλώντας για την περιπέτεια της υγείας της είπε πως «ο όγκος είναι πολύ μεγάλος. Αρκετά σημαντικό, για να έχετε μία καλύτερη εικόνα, είναι να παρατηρήσετε τις τυχόν αλλαγές στο σχήμα των κοπράνων σας».

«Όταν είχα καρκίνο, τα περιττώματά μου έγιναν λεπτά και απέκτησαν τη μορφή κορδέλας, επειδή υπήρχε ένας όγκος που εμπόδιζε την έξοδό τους, οπότε βασικά τα συμπίεζε και τα έκανε λεπτά» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως «οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν τις συνήθειες του εντέρου τους, αλλά συχνά δεν ξέρουν τι είναι φυσιολογικό για αυτούς. Με βάση αυτήν την εκτίμηση, η μεγαλύτερη συμβουλή μου είναι να ελέγχετε τα κόπρανά σας πριν τραβήξετε το καζανάκι, να ελέγχετε το χαρτί τουαλέτας, γιατί μερικές φορές δεν ξέρετε καν αν υπάρχει αίμα πάνω του».

«Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι γνωρίζετε τι είναι φυσιολογικό για εσάς όσον αφορά τη διάρροια, τη δυσκοιλιότητα, τη βλέννα και το αίμα. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σε θέση να γνωρίζετε πότε υπάρχει μια επίμονη αλλαγή και κάτι που είναι επίμονο είναι συνήθως για περισσότερο από τρεις εβδομάδες».

Άξιο αναφοράς είναι ότι μετά τη διάγνωσή της, η Anisha υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του μισού ορθού και μέρους του εντέρου της. Μετά την εμπειρία της, που είχε ευτυχώς θετική κατάληξη, έγραψε βιβλίο και προτρέπει τους συνανθρώπους της να μιλούν στους γιατρούς για τα κόπρανά τους ή για άλλα συμπτώματα.

Τα κύρια συμπτώματα του καρκίνου του εντέρου σύμφωνα με το NHS

  • Αλλαγές στα κόπρανά σας, διάρροια ή δυσκοιλιότητα που δεν είναι συνηθισμένα για εσάς.
  • Ανάγκη να κάνετε την ανάγκη σας περισσότερο ή λιγότερο συχνά από ό,τι συνήθως
  • Αίμα στα κόπρανά σας, το οποίο μπορεί να φαίνεται κόκκινο ή μαύρο
  • Αιμορραγία από τον πισινό σας
  • Αισθάνεστε συχνά ότι πρέπει να ουρήσετε, ακόμη και αν έχετε μόλις πάει στην τουαλέτα
  • Πόνος στην κοιλιά
  • Φούσκωμα
  • Απώλεια βάρους χωρίς συνειδητή προσπάθεια
  • Αδικαιολόγητη κούραση
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.