ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό είναι το φρούτο που ρίχνει την πίεση και προστατεύει από ιώσεις

Το κατάλληλο φρούτο για αυτή την εποχή

Αυτό είναι το φρούτο που ρίχνει την πίεση και προστατεύει από ιώσεις

Ένα από τα θαυματουργά φρούτα που βγάζει η ελληνική γη και αυτή την εποχή το βρίσκεις παντού, είναι το ακτινίδιο. Το ακτινίδιο θεωρείται πολύτιμο για την υγεία μας αφού ρίχνει την αρτηριακή μας πίεση, αλλά και δίνει τα εφόδια στον οργανισμό μας να αμυνθεί απέναντι στις ιώσεις.

Δεν είναι από τα φρούτα σταρ της εποχής, ενώ περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι και το μανταρίνι.

Είναι το πιο πλούσιο φρούτο σε βιταμίνη C (92,7 mg ανά 100 g). Παράλληλα αποτελεί καλή πηγή καλίου, μαγνησίου και φωσφόρου, φυτικών ινών και ιχνοστοιχείων.

Εκτός από την πρόληψη ιώσεων όμως βοηθάει και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ιώσεων, καθώς και στη γρηγορότερη ανάρρωση.

Παράλληλα με την ασπίδα στο κρύωμα και την γρίπη, ελέγχετε και την αρτηριακή σας πίεση, αφού, το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο είναι ένα σημαντικό στοιχείο των κυττάρων και των σωματικών υγρών που βοηθά στον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού και στην αρτηριακή πίεση, αντιμετωπίζοντας τις βλαβερές συνέπειες από την τυχόν μεγάλη ποσότητα νατρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.