Public Citizen: «Η Pfizer εκβιάζει τις κυβερνήσεις» – Καταγγελίες για την εταιρεία που έχει εμβολιάσει την μισή Ελλάδα

Public Citizen: «Η Pfizer εκβιάζει τις κυβερνήσεις» – Καταγγελίες για την εταιρεία που έχει εμβολιάσει την μισή Ελλάδα

(Αρχικό κείμενο – 09:01) Η Pfizer που έχει εμβολιάσει σχεδόν την μισή Ελλάδα, καθώς είναι η «αγαπημένη» εταιρεία της ελληνικής κυβέρνησης φέρεται να εκβιάζει τις κυβερνήσεις.

Αυτό τονίζει ο «Public Citizen», ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ισχυρίζεται ότι η Pfizer μπορεί να εμποδίσει τις χώρες να μιλούν για συμβόλαια, να μπλοκάρουν τις δωρεές εμβολίων, να αλλάξουν μονομερώς τα προγράμματα παράδοσης και να απαιτήσουν δημόσια περιουσιακά στοιχεία ως εγγύηση.

Αναφέρεται μεταξύ άλλων στο παρακάτω ρεπορτάζ:

«Τι γίνεται όταν ένας κατασκευαστής εμβολίων αρχίζει να εκφοβίζει;

Κυβερνήσεις φιμώνονται, προμήθειες διακόπτονται και τα κέρδη έχουν προτεραιότητα σε σχέση με την σωτηρία ζωών.

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός «Pfizer» τα κάνει όλα αυτά. Εκφοβίζει χώρες για να υποταχθούν στις απαιτήσεις της.

Η Pfizer, για παράδειγμα, ήθελε η Αργεντινή να διακινδυνεύσει τα τραπεζικά της αποθέματα, τις στρατιωτικές της βάσεις, και τα κτίρια των πρεσβειών της ως ενέχυρο…

Θέτει τα κέρδη πάνω από την δημόσια υγεία και εξαναγκάζει κυβερνήσεις να υποκλιθούν στο θέλημά της.

Μια υπερασπιστική ομάδα δημοσίευσε περισσότερες λεπτομέρειες για όσα κάνει η Pfizer. Έχει πρόσβαση σε μερικά εμπιστευτικά συμβόλαια της ετιαρείας.

Οι λεπτομέρειες σοκάρουν. Απελπισμένες χώρες εξαναγκάζονται να κάνουν εξευτελιστικές παραχωρήσεις στην Pfizer.

Πρώτον, η Pfizer έχει το δικαίωμα να φιμώνει κυβερνήσεις. Εξανάγκασε κυβερνήσεις να μη μιλήσουν για τις συμφωνίες που έκαναν για τα εμβόλια.

Δεύτερον, η Pfizer ελέγχει τις δωρεές των εμβολίων της. Όχι η χώρα που τα αγοράζει…. Η Pfizer θα αποφασίσει που πάνε τα εμβόλια.

Τρίτον, η Pfizer έχει εξασφαλίσει μια δήλωση αποποίησης πνευματικής ιδιοκτησίας για την ίδια και η ρήτρα είναι ιδιαιτέρως ενοχλητική. Αν η Pfizer κατηγορηθεί για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, οι κυβερνήσεις θα πληρώσουν κι όχι η εταιρεία.

Τέταρτον, αν υπάρξουν αντιπαραθέσεις, ιδιωτικοί διαιτητές, και όχι τα δημόσια δικαστήρια, θ’ αποφασίσουν γι’ αυτές.

Πέμπτον, η Pfizer μπορεί να επιδιώξει να αποκτήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία για να διασφαλίσει την αποζημίωσή της.

Έκτον η Pfizer κάνει κουμάντο για όλες τις αποφάσεις κλειδιά. Αυτή αποφασίζει για τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης κτλ.».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.