ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Διοικητής ΠΑΓΝΗ: «Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση η 44χρονη που υπέστη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca»

Διοικητής ΠΑΓΝΗ: «Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση η 44χρονη που υπέστη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca»

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση της 44χρονης μητέρας τριών παιδιών από την Κρήτη, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη με θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Η γυναίκα παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και ο διοικητής του νοσοκομείου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έδωσε τα νεότερα για την υγεία της.

«Η κατάσταση της είναι εξαιρετικά κρίσιμη» σημείωσε, αναφέροντας πως οι γιατροί περιμένουν να διαπιστώσουν σε επόμενο χρόνο την κατάσταση της εγκεφαλικής λειτουργίας της, καθώς «ακόμη υπάρχουν υπολείμματα φαρμάκου στο αίμα της και δεν μπορούν να υπάρξουν σαφή αποτελέσματα».

Ερωτώμενος για το εάν η θρόμβωση που εμφάνισε σχετίζεται με τον εμβολιασμό της, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ ξεκαθάρισε πως «έχουμε στείλει ορισμένες εξετάσεις της στον ΕΟΦ».

«Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις, δεν υπάρχουν αποδείξεις ώστε να μπορούμε να πούμε ότι 100% ευθύνεται το εμβόλιο της AstraZeneca» είπε, ακόμη.

Η γυναίκα εμβολιάστηκε στις 5 Μαΐου με το εμβόλιο της AstraZeneca και μετά από μία εβδομάδα, στις 12 Μαΐου, εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με θρομβοπενία, δίχως να έχει προγενέστερο πρόβλημα. Η κλινική της εικόνα ήταν καλή, μάλιστα.

Στις 19 Μαΐου η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά της στο ΠΑΓΝΗ, έχουν παρουσιάσει θρόμβωση στον εγκέφαλο.

Την επομένη (20 Μαΐου) διασωληνώθηκε και στις 22 Μαΐου χειρουργήθηκε.

Υπενθυμίζεται πως η 44χρονη ήταν το τρίτο τέτοιο περιστατικό στην Κρήτη, μετά από τον 35χρονο που εμφάνισε διπλή θρόμβωση και την 47χρονη που συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Συντετριμμένοι ο σύζυγος και τα παιδιά της 44χρονης με την εγκεφαλική αιμορραγία μετά τον εμβολιασμό

Απαρηγόρητος είναι ο σύζυγος της 44χρονης από την Κρήτη που μετά το εμβόλιο της AstraZeneca έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία με την κατάστασή της να είναι μη αναστρέψιμη.

Ο σύζυγος της Μάνος Μανουσάκης μίλησε στο MEGA για τον Γολγοθά που ανεβαίνει η οικογένεια τα τελευταία 24ωρα. «Αυτή τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε τον πόνο μας. Έχουμε τρία παιδιά ηλικίας 12 10 και 8 ετών. Έχουμε ενημερώσει με τη βοήθεια ψυχολόγου τα δύο μεγαλύτερα παιδιά» σημείωσε.

«Τώρα περιμένουμε από τους γιατρούς να μας ενημερώσουν επίσημα για το τέλος της Γλυκερίας και να την οδηγήσουμε στην τελευταία της κατοικία» πρόσθεσε ο σύζυγος της 44χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα παιδιά της 44χρονης ενημερώθηκαν από τον πατέρα τους και από ψυχολόγο για την άσχημη κατάσταση της υγείας της μητέρας τους. Έγραψαν μάλιστα και ένα γράμμα, με όλα τα αναπάντητα ερωτήματα και το παρέδωσαν στον πατέρα τους. Εκεί αποτυπώνουν τις παιδικές απορίες τους μιας και μόλις πριν από λίγα 24ωρα η ίδια η μητέρα τους, τους επιβεβαίωνε ότι θα επιστρέψει υγιής στο σπίτι.

Η άσχημη τροπή που έχει πάρει η πορεία της υγείας της 44χρονης έχει συγκλονίσει φίλους και συγγενείς καθώς κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τη ραγδαία επιδείνωση ενώ συνεχίζεται η διερεύνηση του περιστατικού καθώς τα συμπτώματα εκδηλώθηκαν μετά τον εμβολιασμό της 44χρονης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.