ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

FDA: Πρόσθεσε προειδοποίηση για σπάνιες καρδιακές φλεγμονές στα εμβόλια Pfizer και Moderna

FDA: Πρόσθεσε προειδοποίηση για σπάνιες καρδιακές φλεγμονές στα εμβόλια Pfizer και Moderna

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων θα προσθέσει μια προειδοποίηση στα εμβόλια Covid που παράγονται από την Pfizer / BioNTech και τη Moderna σχετικά με σπάνιες περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες.

«Για κάθε εμβόλιο, το ενημερωτικό δελτίο έχει αναθεωρηθεί ώστε να περιλαμβάνει προειδοποίηση για μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του FDA.

Οι αναφορές στις προειδοποιητικές σημειώσεις για ανεπιθύμητα συμβάντα υποδηλώνουν αυξημένους κινδύνους μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, ιδιαίτερα μετά την δεύτερη δόση και με έναρξη συμπτωμάτων μέσα σε λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Η μυοκαρδίτιδα είναι φλεγμονή του καρδιακού μυός που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή αρρυθμία και θάνατο. Σύμφωνα με ερευνητές του Εθνικού Οργανισμού για Σπάνιες Διαταραχές, η μυοκαρδίτιδα μπορεί να προκύψει από λοιμώξεις, αλλά «πιο συχνά η μυοκαρδίτιδα είναι αποτέλεσμα της ανοσολογικής αντίδρασης του σώματος στην αρχική καρδιακή βλάβη».

Η περικαρδίτιδα χρησιμοποιείται συχνά εναλλακτικά με τη μυοκαρδίτιδα και αναφέρεται σε φλεγμονή του περικαρδίου, του λεπτού σάκου που περιβάλλει την καρδιά.

Η ενημέρωση του FDA ακολούθησε μια ανασκόπηση πληροφοριών και συζήτησης από τη συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής για τις πρακτικές ανοσοποίησης (CDIP) των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ACIP) στις 23 Ιουνίου, όπου η επιτροπή αναγνώρισε 1.200 περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής σε διάστημα 16 έως 24 ετών- και πλέον τα εν λόγω εμβόλια mRNA COVID πρέπει να φέρουν προειδοποιητική δήλωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξιωματούχοι υγείας επιμένουν πάντως ότι τα οφέλη από την λήψη εμβολίου COVID εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.