ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Γ.Μαγιορκίνης για Θεσσαλία: «Τα νερά είναι δυνητικά μολυσματικά και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία»

«Ο κόσμος δεν θα πρέπει να έρχεται σε επαφή με το νερό και να πίνει εμφιαλωμένο»

Γ.Μαγιορκίνης για Θεσσαλία: «Τα νερά είναι δυνητικά μολυσματικά και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία»

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης αναφέρθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλία, τονίζοντας πως «τα νερά αυτά είναι δυνητικά μολυσματικά και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία».

Ειδικότερα μιλώντας για τις μολύνσεις και τις επιδημίες μετά τις πλημμύρες, τόνισε πως ο κόσμος δεν θα πρέπει να πίνει πόσιμο νερό. «Η κατάσταση μοιάζει περισσότερο με έλος. Τα νερά θα είναι μολυσματικά και θα είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον κίνδυνο από τα κουνούπια και την διάδοση ασθενειών.

«Θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τα κουνούπια και για παράδειγμα με τον ιό του Δυτικού Νείλου. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η απορροή των υδάτων και οι κάτοικοι θα πρέπει να απομακρυνθούν. Ο κόσμος δεν θα πρέπει να έρχεται σε επαφή με το νερό και να πίνουν εμφιαλωμένο νερό. Μετά πρέπει να γίνει και απολύμανση στο σπίτι».

Στο ίδιο πλαίσιο, η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, τονίζει πως το νερό στις περιοχές αυτές, τον Βόλο, τη Λάρισα, την Καρδίτσα, τη Θεσσαλία και άλλες, πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή και σίγουρα δεν είναι πόσιμο μέχρι να γίνουν μετρήσεις και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι τότε συνιστάται η χρήση εμφιαλωμένου νερού καθώς το νερό της βρύσης είναι μολυσμένο από λύματα, νεκρά ζώα και φυτοφάρμακα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερίτιδες, ηπατίτιδες, λεπτοσπείρωση κλπ., επισήμανε η Θ.Ψαλτοπούλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.