ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Είναι καλύτερο να είσαι πρωινός ή βραδινός τύπος;

Οι πρωινοί τύποι έχουν συχνά το πλεονέκτημα μιας ήσυχης και ανενόχλητης πρωινής ρουτίνας

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Είναι καλύτερο να είσαι πρωινός ή βραδινός τύπος;

Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει αν είναι καλύτερο να είναι κανείς πρωινός ή βραδινός τύπος. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι και οι δύο τρόποι ζωής συνοδεύονται από το δικό τους μοναδικό σύνολο πλεονεκτημάτων και προκλήσεων, καθιστώντας την επιλογή αυτή υποκειμενική, με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις και τις κοινωνικές απαιτήσεις.

Πρωινός τύπος

Οι πρωινοί τύποι συχνά επαινούνται για την πειθαρχία και την παραγωγικότητά τους. Το ξύπνημα με την ανατολή του ήλιου ευθυγραμμίζεται με τον φυσικό κιρκάδιο ρυθμό του σώματος, προάγοντας τον καλύτερο συγχρονισμό με το εξωτερικό περιβάλλον. Οι άνθρωποι που ξυπνούν νωρίς τείνουν να απολαμβάνουν αυξημένη έκθεση στο φυσικό φως, το οποίο μπορεί να επηρεάσει θετικά τη διάθεση και τη συνολική ευεξία.

Οι πρωινοί τύποι έχουν συχνά το πλεονέκτημα μιας ήσυχης και ανενόχλητης πρωινής ρουτίνας, κι έτσι εστιάζουν καλύτερα στις υποχρεώσεις τους και τις δραστηριότητες τους πριν αρχίσει η φασαρία της ημέρας. Αυτή η αίσθηση ολοκλήρωσης νωρίς το πρωί μπορεί να δώσει θετικό τόνο για το υπόλοιπο της ημέρας.

Βραδινός τύπος

Αντίθετα, οι βραδινοί τύποι κορυφώνουν την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητά τους κατά τις βραδινές ώρες. Τα άτομα αυτά συχνά ευδοκιμούν σε ένα ήσυχο και αμυδρά φωτισμένο περιβάλλον, γεγονός που τους καθιστά κατάλληλους για εργασίες που απαιτούν συγκέντρωση. Οι νυχτερινοί τύποι μπορεί να διαπιστώσουν ότι η δημιουργικότητά τους κορυφώνεται κατά τις βραδινές ώρες και τότε είναι που τους προκύπτουν οι καλύτερες ιδέες.

Ενώ οι βραδινοί τύποι μπορεί να δυσκολεύονται με τις πρωινές υποχρεώσεις, η ικανότητά τους να παραμένουν σε εγρήγορση και ενεργοί μέχρι αργά τη νύχτα μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα για εργασίες που απαιτούν εκτεταμένη εστίαση. Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι οι βραδινοί τύποι μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ανοχή στη στέρηση ύπνου, επιτρέποντάς τους να λειτουργούν άριστα ακόμη και με λιγότερο ύπνο.

Τελικά, το αν είναι καλύτερο να είσαι πρωινός ή βραδινός τύπος εξαρτάται από τις ατομικές προτιμήσεις, τον τρόπο ζωής και τις υποχρεώσεις. Ορισμένοι άνθρωποι κλίνουν εκ φύσεως προς το ένα ή το άλλο πρόγραμμα ύπνου, ενώ άλλοι μπορεί να βρουν μια ισορροπία που να ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι κοινωνικές υποχρεώσεις συχνά ευνοούν τους πρωινούς τύπους, καθώς πολλοί χώροι εργασίας και κοινωνικές δραστηριότητες ευθυγραμμίζονται με τις παραδοσιακές ώρες αφύπνισης. Ωστόσο, ορισμένοι χώροι εργασίας υιοθετούν ευέλικτα προγράμματα για να εξυπηρετούν τόσο τους πρωινούς όσο και τους νυχτερινούς τύπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.