ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Ρ.Σούνακ σχεδιάζει «να απαγορεύσει το κάπνισμα» στις νέες γενιές της Βρετανίας

Κίνητρα σε ανθρώπους για να μην αρχίσουν καθόλου

Ο Ρ.Σούνακ σχεδιάζει «να απαγορεύσει το κάπνισμα» στις νέες γενιές της Βρετανίας

Εξαιρετικά αυστηρά μέτρα κατά των τσιγάρων σχεδιάζει η κυβέρνηση της Βρετανίας, απαγορεύοντας στην πράξη την πώλησή τους από τις νεότερες γενιές.

Τα μέτρα, που ακόμη είναι υπό εξέταση, είναι μέρος μιας προσπάθειας της κυβέρνησης του Ρίσι Σούνακ να επικεντρωθεί στους καταναλωτές πριν από τις εκλογές του 2024, ενώ οι δημοσκοπήσεις την φέρνουν να υπολείπεται των Εργατικών.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε στον Guardian ότι στόχος είναι να κόψουν αυτή τη βλαβερή συνήθεια όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι ως το 2030. Επιπλέον, σύμφωνα με το σχέδιο, θα δοθούν δωρεάν 1 εκατ. ηλεκτρικά τσιγάρα, όπως και άλλα κίνητρα για τη διακοπή.

Και οι Εργατικοί είχαν εξετάσει την απαγόρευση πώλησης στους νεότερους.

Η κυβέρνηση Σούνακ, επισημαίνει ο Guardian, έχει υπόψη της μέτρα παρόμοια με αυτά που εισήγαγε η Νέα Ζηλανδία τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τα μέτρα αυτά αυξήθηκε σταδιακά η ηλικία κατά την οποία επιτρέπεται το κάπνισμα και έτσι, ουσιαστικά θα απαγορεύεται η πώληση σε όσους γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2009. Εν τω μεταξύ μειώθηκε η ποσότητα του καπνού σε άλλα καπνικά προϊόντα και θα πωλούνται μόνο από ειδικά καταστήματα και όχι σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.