ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Πέντε τροφές που θα σε βοηθήσουν στο φούσκωμα

Υπάρχουν τροφές που θα «προστατέψουν» το πεπτικό σου σύστημα

Πέντε τροφές που θα σε βοηθήσουν στο φούσκωμα

Η υπερβολική κατανάλωση φαγητού, οι τροφές πλούσιες σε λιπαρά ή η συσσώρευση αερίων στην περιοχή της κοιλιάς, λόγω μάσησης τσίχλας ή κατανάλωση ανθρακούχων ποτών δημιουργούν το λεγόμενο «φούσκωμα».

Ωστόσο, υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση και «προστατεύουν» το πεπτικό σύστημα.

Πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, το ακτινίδιο περιέχει επίσης ένα ένζυμο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην πέψη του κόκκινου κρέατος και των γαλακτοκομικών (τροφές που συχνά ευθύνονται για το φούσκωμα στο στομάχι). Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη όσοι κατανάλωναν ακτινίδια για τέσσερις εβδομάδες εμφάνισαν λιγότερο συχνά συμπτώματα πρηξίματος στο στομάχι.

Μπορεί να μην σας γεμίζει το μάτι, η μπανάνα όμως είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες που δρουν ενάντια στο φούσκωμα. Παράλληλα, περιέχει ποτάσιο, το οποίο ρυθμίζει την κατακράτηση υγρών και με αυτόν τον τρόπο μειώνει τα επίπεδα νατρίου στον οργανισμό και κατά συνέπεια το ενοχλητικό πρήξιμο στην κοιλιά.

Πράσινο τσάι

Γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες, το πράσινο τσάι ενδείκνυται για τους στομαχικούς πόνους. Περιέχει κατεχίνες που συμβάλλουν στη μείωση του φουσκώματος, ενώ ενδυναμώνει και τον μεταβολισμό. Ιδανικό είναι να αποφεύγετε το παγωμένο τσάι, όταν νιώθετε φουσκωμένη, επειδή ο πάγος προκαλεί σπασμούς στο πεπτικό σύστημα.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι βοηθά το πεπτικό σύστημα να απορροφήσει και να διασπάσει καλύτερα τις τροφές. Είναι πλούσιο σε ενεργά βακτήρια, τα οποία επιβιώνουν στον πεπτικό σωλήνα και τον βοηθούν να «καθαρίσει». Τα καλά βακτήρια που περιέχει το γιαούρτι, ρυθμίζουν την σωστή λειτουργία του εντέρου, βοηθώντας, επίσης, όσους ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δροσερό και πλούσιο σε νερό συμβάλλει θετικά στον πόνο του στομάχου και το φούσκωμα. Η κατανάλωσή του ενυδατώνει τον οργανισμό και είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά διουρητικά, συμβάλλοντας έτσι και στην αποβολή νατρίου από τον οργανισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.