ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σενεγάλη: Εντοπίστηκε κρούσμα αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό σε νοσοκομείο – Ποια τα συμπτώματα

Προκαλείται από τον ομώνυμο ιό που μεταδίδεται κυρίως μέσω δήγματος κρότωνα (τσιμπουριού)

Σενεγάλη: Εντοπίστηκε κρούσμα αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό σε νοσοκομείο – Ποια τα συμπτώματα

Το υπουργείο Υγείας της Σενεγάλης επιβεβαίωσε ένα κρούσμα του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας – Κονγκό (CCHF) σε ένα νοσοκομείο στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ντακάρ.

Το κρούσμα εντοπίστηκε στις 21 Απριλίου στο νοσοκομείο Νταλάλ Τζαμ στην Γκουεντιάγουεϊ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες το βράδυ.

Μια δύναμη κρούσης αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ενεργοποιήθηκε για να επιβλέψει τη διαχείριση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο CCHF είναι μία σοβαρή ιογενής νόσος, η οποία προκαλείται από τον ομώνυμο ιό που μεταδίδεται κυρίως μέσω δήγματος κρότωνα (τσιμπουριού).

Ο ιός προκαλεί σοβαρή νόσο στον άνθρωπο με ποσοστό θνητότητας από 10% ως 40% και με κίνδυνο ενδονοσοκομειακής μετάδοσης. Προκαλεί, επίσης, επιδημίες. Πρόκειται για ζωονόσο που προσβάλλει πολλά άγρια και οικόσιτα ζώα και τον άνθρωπο.

Ενδημική στην Αφρική, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και σε κάποιες ασιατικές χώρες, έχει συμπτώματα όπως πυρετός, μυϊκοί πόνοι, ζαλάδα και εμετοί και μπορεί να οδηγήσει σε πολυοργανική ανεπάρκεια και σε εσωτερική αιμορραγία. Εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κριμαία το 1944.

Σύμφωνα με τα Αφρικανικά Κέντρα για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νόσων, το μεγαλύτερο πρόσφατο ξέσπασμα της νόσου εντοπίστηκε στη Μαυριτανία το 2003 με 35 κρούσματα και έξι θανάτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Νότια Αφρική κατέγραψε 17 κρούσματα και πέντε θανάτους το 2011.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.