Τα 5 μικρά «θαύματα» που μπορεί να κάνει το κρύο ντους στην επιδερμίδα μας

Απίστευτα πολλά τα οφέλη του

Τα 5 μικρά «θαύματα» που μπορεί να κάνει το κρύο ντους στην επιδερμίδα μας

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι το ντους με κρύο νερό (ή τουλάχιστον όχι ζεστό) μπορεί να μας δώσει ώθηση ενέργειας και να μας βοηθήσει να ξυπνήσουμε το πρωί.

Όμως, το κρύο ντους έχει και πολλά οφέλη ομορφιάς. Αν το κάνετε τακτικά μετατρέπεται σε ένα εύκολο τέχνασμα ομορφιάς που μπορεί να έχει απίστευτη επίδραση στην επιδερμίδα σας.

Δείτε πώς το δέρμα σας μπορεί να επωφεληθεί από το ντους με κρύο νερό:

1. Δίνει στο δέρμα σας μια υγιή λάμψη
Το κρύο ντους βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Για το πρόσωπό σας, αυτό μπορεί να σημαίνει μια νέα λαμπερή εμφάνιση. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι πολύ κρύο το νερό, για να κάνετε το δέρμα σας πιο φωτεινό. Ακόμα και το ελάχιστα χλιαρό νερό είναι αρκετό.

2. Αποτρέπει τη γήρανση του δέρματος
Η συνήθεια για κρύο ντους καθημερινά βοηθά το δέρμα σας να παραμείνει νεότερο για περισσότερο. Το κρύο νερό ενεργοποιεί το νευρικό σας σύστημα και το σώμα σας απελευθερώνει ορμόνες και χημικές ουσίες που καταπολεμούν το άγχος. Μελέτες δείχνουν ότι το ψυχολογικό στρες έχει άμεσο αντίκτυπο στη γήρανση του δέρματος και επηρεάζει αρνητικά πολλά συστήματα στο σώμα.

3. Αποτρέπει τις δερματικές παθήσεις που σχετίζονται με το άγχος
Ένα κρύο ντους στέλνει μια συντριπτική ποσότητα ηλεκτρικών παλμών στον εγκέφαλο και διεγείρει την απελευθέρωση ενδορφινών, γνωστών και σαν “ορμονών της ευτυχίας”. Όταν αυτές οι χημικές ουσίες απελευθερώνονται από τον οργανισμό, τα επίπεδα του στρες σας μειώνονται και θα είστε λιγότερο επιρρεπείς σε δερματικά προβλήματα, όπως ακμή, ψωρίαση και δερματίτιδα.

4. Σφίγγει τους πόρους
Ενώ το ζεστό νερό μπορεί να απομακρύνει μερικά από τα προστατευτικά έλαια που παράγει το δέρμα σας, το κρύο νερό θα συσφίξει προσωρινά τους πόρους σας. Βοηθά επίσης να δώσει τη ζωτικότητα στο δέρμα και ενισχύει τη φωτεινότητά του. Επειδή το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει συμπίεση των αιμοφόρων αγγείων, το πρόσωπο μπορεί επίσης να φαίνεται λιγότερο πρησμένο ή κόκκινο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

5. Ανακουφίζει από την ταλαιπωρία από ορισμένες δερματικές παθήσεις
Ενώ το ζεστό ντους μπορεί να ξεκινήσει μια φλεγμονή στο δέρμα, προκαλώντας ερυθρότητα, φαγούρα, ακόμη και ξεφλούδισμα, το κρύο νερό κάνει ακριβώς το αντίθετο. Για όσους πάσχουν από φαγούρα στο δέρμα, τα ντους με κρύο νερό θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε την φαγούρα, που προκαλείται από την ψωρίαση, σύμφωνα με μια μελέτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.