ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θέλουν Πάσχα με μάσκες: Δεν φεύγουν ακόμα και αν χαλαρώσουν τα μέτρα

«Ο ιός δεν έχει γίνει ακόμη κοινό κρυολόγημα»

Θέλουν Πάσχα με μάσκες: Δεν φεύγουν ακόμα και αν χαλαρώσουν τα μέτρα

Και μπορεί να είμαστε εν αναμονή της επισημοποίησης της άρσης των περιοριστικών μέτρων, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την Πρωτομαγιά, όμως οι “ειδικοί” θέλουν να μείνουν οι μάσκες και μάλιστα επιμένουν, ενώ δεν ξεχνούν επίσης να ρίξουν εκ νέου βολές κατά όσων δεν θέλησαν να εμβολιαστούν για μία, δύο ή κανείς δεν ξέρει πόσες φορές ακόμα.

Βέβαια τα νοσοκομεία γεμίζουν συνεχώς εμβολιασμένους αλλά μάλλον αυτό για τους κυβερνητικούς δεν αποτελεί άξιο αναφοράς.

Η  Β.Παπαευαγγέλου πρόσθεσε ότι είναι αυτονόητο ότι η μάσκα θα παραμείνει σε χώρους συγχρωτισμού όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι υγειονομικές δομές και τα σχολεία, σημειώνοντας πως «δεν είπαμε να βγάλουμε τη μάσκα, αίρεται η υποχρεωτικότητα της χρήσης».

Οι ειδικοί ήταν… ξεκάθαροι και η ΚΥΑ που αναμένεται θα αποτυπώσει και την υποχρεωτικότητα. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική και μετά την άρση των μέτρων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα πλοία, τα τρένα και τα αεροπλάνα που θα ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, στα Νοσοκομεία, στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και στα σχολεία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η ύφεση της πανδημίας μας επιτρέπει μεν να γιορτάσουμε τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας στις εκκλησίες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε.

«Ο ιός εξακολουθεί να απειλεί, ιδίως τη ζωή των ανεμβολίαστων και δεν έχει γίνει ακόμη κοινό κρυολόγημα», ανέφερε η καθηγήτρια κατά την αποψινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας ότι ο καθένας θα πρέπει να μάθει να συνυπάρχει με τον ιό, καθώς αυτός θα είναι ακόμη μαζί μας για καιρό. Θα περάσουμε το τρίτο Πάσχα από την έναρξη της πανδημίας, αλλά με μία κοινωνία που έχει εμβολιαστεί.
Όμως θα πρέπει να πάμε στις εκκλησίες φορώντας τη μάσκα μας, να προτιμήσουμε τον εορτασμό του Πάσχα και την συνάθροιση σε ανοιχτούς χώρους και να κάνουμε self test όταν πρόκειται να συναντήσουμε ηλικιωμένα άτομα ή έχουν υποκείμενα νοσήματα.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.