Το CDC συνέστησε τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού στα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών

Η προστασία από τις δύο πρώτες δόσεις κατά του κορωνοϊού εξασθενεί

Το CDC συνέστησε τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού στα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών

Συμβουλευτική επιτροπή των CDC συνέστησε τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού, στα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών.

Συγκεκριμένα, συμβουλευτική επιτροπή των Αμερικανικών Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) συνέστησε χθες Πέμπτη τη χορήγηση τρίτης, ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά της covid-19 στα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών τουλάχιστον πέντε μήνες μετά τη δεύτερη.

Η προστασία από τις δύο πρώτες δόσεις κατά του κορωνοϊού εξασθενεί

Τα μέλη της επιτροπής εξέτασαν στοιχεία των CDC, σύμφωνα με τα οποία η προστασία από τις δύο πρώτες δόσεις αρχίζει να εξασθενεί με τον καιρό και ότι οι ενισχυτικές δόσεις σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες βελτιώνουν την προστασία έναντι της σοβαρής νόσησης και της νοσηλείας.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε την Τρίτη τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, την ώρα που στη χώρα αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα της covid-19.

Η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Γουαλένσκι ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «προσυπογράφει» την πρόταση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις Εμβολιαστικές Πρακτικές (ACIP) «να επεκταθεί η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων. Τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών θα πρέπει να λάβουν ενισχυτική δόση τουλάχιστον πέντε μήνες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιαστικού κύκλου».

«Καθώς έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 18 εκατομμύρια δόσεις σε αυτή την ηλικιακή ομάδα γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια αυτά είναι ασφαλή και πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον αριθμό των παιδιών που είναι προστατευμένα», τόνισε η Γουαλένσκι.

Η ενισχυτική δόση στα παιδιά παρέχει ισχυρή προστασία έναντι της Όμικρον

Στη συνεδρίαση της ACIP η Pfizer επεσήμανε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως μια τρίτη δόση του εμβολίου της κατά της covid-19 προκαλεί ισχυρή ανοσολογική αντίδραση έναντι του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον στα υγιή παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών.

Παράλληλα τα CDC παρουσίασαν στοιχεία που έδειχναν ότι η εμφάνιση καρδιακής φλεγμονής που σχετίζεται με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 ήταν πολύ λιγότερες σε αγόρια 5-11 ετών από ό,τι σε εφήβους και νέους άνδρες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγα περισσότερα από 8 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ ηλικίας 5 με 11 ετών -το 29% του συνόλου- θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένα κατά της covid-19 με το εμβόλιο των Pfizer/ BioNtech. Το εμβόλιο δεν έχει εγκριθεί ακόμη για χρήση στα παιδιά κάτω των 5 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.