ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τσίχλες χωρίς ζάχαρη: Αυτά είναι τα τρία οφέλη που έχουν για την υγεία

Τι έδειξε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Nutrition Association

Τσίχλες χωρίς ζάχαρη: Αυτά είναι τα τρία οφέλη που έχουν για την υγεία

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Nutrition Association, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη έχουν κάποια συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία.

Οι ερευνητές του Tufts εντόπισαν τρία σημαντικά αποτελέσματα από το μάσημα τσίχλας χωρίς ζάχαρη.

Πρώτον, το μάσημα τσίχλας χωρίς ζάχαρη συνδέεται με μια καλύτερη διατροφή.

Οι συμμετέχοντες που ανέφεραν ότι μάσησαν τσίχλα χωρίς ζάχαρη τις προηγούμενες 24 ώρες ανέφεραν επίσης μια διατροφή που τηρούσε πιο πιστά τις εθνικές διατροφικές οδηγίες σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες που δεν μάσησαν τσίχλα.

Συγκεκριμένα, το μάσημα τσίχλας χωρίς ζάχαρη σχετίζεται με μειωμένη πρόσληψη πρόσθετης ζάχαρης και λιγότερα σνακ μέσα στην ημέρα.

Η επιστήμη προτείνει ότι το μάσημα τσίχλας ενισχύει τον μεταβολισμό και -ακόμα καλύτερα- μειώνει την όρεξη για σνακ (ιδιαίτερα γλυκά σνακ) μεταξύ των γευμάτων.

Δεύτερον, το μάσημα τσίχλας πριν από το φαγητό έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα γεύματα με πολλές θερμίδες και την πρόσληψη πρόσθετων σακχάρων, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική διατροφή του ατόμου.

Τέλος, επειδή το μάσημα τσίχλας χωρίς ζάχαρη σχετίζεται με λιγότερα ζαχαρούχα γεύματα και λιγότερα σνακ, βλέπουμε ότι βοηθά και στη δημιουργία πιο υγιεινών συνηθειών τρόπου ζωής, δηλαδή καλύτερες επιλογές τροφών και οι πιο υγιεινές δίαιτες.

Η τσίχλα δεν είναι μια φυσικά κάποια… μαγική λύση για καλύτερη υγεία. Ωστόσο, η εν λόγω μελέτη είναι η πιο πρόσφατη που δείχνει τα σημαντικά οφέλη που μπορεί να έχουν οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη. Και όχι μόνο για τη διατροφή και τη λιγότερη πρόσληψη ζάχαρης, αλλά για τη γενική υγεία σας.

Άλλες μελέτες δείχνουν ότι η τσίχλα χωρίς ζάχαρη προστατεύει το σμάλτο των δοντιών και μειώνει σημαντικά την τερηδόνα.

Αυτό είναι σημαντικό, διότι η στοματική νόσος σχετίζεται με μια σειρά από σοβαρές χρόνιες παθήσεις, όπως ο διαβήτης, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και η παχυσαρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνδέεται επίσης με προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.