ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Ιράκ: Διαδηλωτές πήραν ομήρους εργαζόμενους στην Lukoil

Ιράκ: Διαδηλωτές πήραν ομήρους εργαζόμενους στην Lukoil

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στην πόλη Μπάσρα του Ιράκ, όπου τα τελευταία 24ωρα σημειώνονται μεγάλες αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας. Μία μερίδα διαδηλωτών επιτέθηκε σε εγκαταστάσεις ρωσικής εταιρείας και πήρε ομήρους τους εργαζόμενους, η τύχη των οποίων αγνοείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όχλος επιτέθηκε και κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις του ρωσικού κολοσσού του πετρελαίου Lukoil, αιχμαλωτίζοντας δύο υπαλλήλους, τους οποίους πήρε ομήρους, ως μέσο αντίδρασης και διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η ομηρία επιβεβαιώθηκε τόσο από έναν εκπρόσωπο τις ρωσικής εταιρείας, όσο και από πηγή στην ιρακινή αστυνομία.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση του Ιράκ κύρηξε την Μπάσρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς τα αιματηρά επεισόδια συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για πολλά 24ωρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.