ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διακοπή των διαπραγματεύσεων για την προμήθεια C-27J από τη Ρουμανία

Διακοπή των διαπραγματεύσεων για την προμήθεια C-27J από τη Ρουμανία

Το υπουργείο άμυνας της Ρουμανίας διέκοψε πρόσφατα τις διαπραγματεύσεις με την ιταλική Alenia που έχουν ώς στόχο την αγορά επτά μεταφορικών αεροσκαφών τύπου C-27J Spartan, μετά από προσφυγή της EADS στη δικαιοσύνη.

Η τελευταία συμμετείχε στον διαγωνισμό της Ρουμανίας με το EADS-CASA C-295 και υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού δεν αντιμετωπίστηκε όπως η ανταγωνιστική εταιρεία, και ότι δεν υπήρξε διακριτικότητα και διαφάνεια στις διαδικασίες. Το ζήτημα θα καταλήξει στην Ρουμάνικη δικαιοσύνη, ενώ κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα ματαίωσης του προγράμματος προμήθειας των C-27J Spartan, από τη στιγμή που το δικαστήριο δεν θα αποφασίσει επανάληψη του διαγωνισμού, αλλά θα εξετάσει το ζήτημα για να αποδώσει δικαιοσύνη, χωρίς μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις. Σημειώνεται ότι οι και δύο εταιρείες ανταγωνίζονται ήδη στο πλαίσιο του διαγωνισμού για το κοινό μέσο μεταφορικό αεροσκάφος Στρατού και Αεροπορίας (JCA: Joint Cargo Aircraft) στις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.