ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Παρίσι στέλνει νέα UAV στο Αφγανιστάν

Το Παρίσι στέλνει νέα UAV στο Αφγανιστάν

Η Γαλλία έχει αρχίσει να αναπτύσσει τα UAV της EADS SIDM στο Αφγανιστάν.

Η Γαλλία έχει αρχίσει να αναπτύσσει τα UAV της EADS SIDM στο Αφγανιστάν.

Τα SIDM πρόκειται για αεροσκάφη τα οποία επιχειρούν από μέσο και χαμηλό ύψος ενώ είναι μεγάλης αυτονομίας . Η ανάπτυξή τους έχει ήδη αρχίσει και η βάση τους είναι η αεροπορική βάση του Bagram. H επιχειρησιακή τους όμως αξιοποίηση δε προβλέπεται να αρχίσει πριν τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η συγκεκριμένη κίνηση ουσιαστικά και κλείνει ένα σημαντικό κενό στις επιχειρησιακές δυνατότητες των γαλλικών δυνάμεων οι οποίες επιχειρούν στο Αφγανιστάν και αναμένεται να αυξηθούν και άλλο κατόπιν σχετικά πρόσφατης απόφασης του Γάλλου προέδρου.

Μέχρι στιγμής οι γαλλικές δυνάμεις στην περιοχή επιχειρούσαν με UAV περιορισμένης επιχειρησιακής αυτονομίας αφού μπορούσαν να είναι στον αέρα 4 ώρες. Εν’ αντιθέσει με αυτά το SIDM μπορεί  να βρίσκεται στον αέρα για 20 ώρες με προφανή επιχειρησιακά πλεονεκτήματα για τις δυνάμεις που το χρησιμοποιούν.

Το Παρίσι στέλνει στην περιοχή συνολικά 3 αεροσκάφη καθώς και τη μονάδα υποστήριξης εδάφους.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο μοντέλο βασίζεται στο ισραηλινό Eagle 1 και μεταφέρει ηλεκτροπτικές συσκευές, καταδέικτη laser καθώς και  radar με αισθητήρα ανίχνευσης εδάφους. Το UAV μπορεί να πετάξει στα 25.000 πόδια για 20 ώρες ενώ διαθέτει και δορυφορικές επικοινωνίες.

Η Αεροπορία ανακοίνωσε πως ήδη έχει προχωρήσει σε εκπαιδευτικές πτήσεις 200 ωρών ενώ τεχνικοί της EADS θα παρέχουν την υποστήριξη εδάφους στο Αφγανιστάν.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.