ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

«Γιάφκα» με βαρύ οπλισμό ανακάλυψαν οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας στον βόρειο Καύκασο

«Γιάφκα» με βαρύ οπλισμό ανακάλυψαν οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας στον βόρειο Καύκασο

Ένα καταφύγιο με ισχυρά εκρηκτικά βρέθηκε σε ειδική επιχείρηση των  ρωσικών δυνάμεων (spetsnaz)  στην περιοχή Baksan του  βορείου Καυκάσου της Ρωσίας, στην δημοκρατία της Μπαλκαρίας σύμφωνα με αξιωματούχο του ρωσικού υπουργείου εσωτερικών MVD αναφέρει το πρακτορείο  ItarTass .

Σύμφωνα με το Ρώσο αξιωματούχο οι ειδικές δυνάμεις σκότωσαν  τρείς  ενόπλους κοντά στον οικισμό του Baksanenok και ανακάλυψαν ένα πολύ καλά οχυρωμένο καταφύγιο το οποίο περιείχε  τέσσερις αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με 40 κιλά TNT, τέσσερα υποπολυβόλα , 17 δεσμίδες πολυβόλων , τέσσερα περίστροφα, συμπεριλαμβανομένου ενός αυτόματου τυφεκίου  με σιγαστήρα, πολλές αμυντικές και επιθετικές χειροβομβίδες καθώς και ένα  αυτόματο τυφέκιο με εκτοξευτή  οπλοβομβίδων.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο εσωτερικών οι ένοπλοι που σκοτώθηκαν ήταν μέλη του λεγόμενου «βορειοανατολικού τομέα» των ισλαμιστών ανταρτών που δρουν στην ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου .

Η ομάδα αυτή  ήταν “πίσω” από πολλά σοβαρά εγκλήματα στην ευρύτερη περιοχή, όπως η δολοφονία του αναπληρωτή επικεφαλής της ειδικής ομάδας αντιτρομοκρατίας του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών στην Μπαλκαρία, Kh. Bogatyrev τον Ιούνιο του 2011, την  δολοφονία του αστυνομικού  Μ. Chechenov το Νοέμβριο του 2012, και στην απόπειρα εκτέλεσης των αστυνομικών Α. Ezdekov και Zh. Semyonov τον Ιούνιο του 2012,  κατέληξε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.