ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

ΗΠΑ: Καλά είναι ο δημοσιογράφος που τραυματίστηκε στην Μινεάπολη

ΗΠΑ: Καλά είναι ο δημοσιογράφος που τραυματίστηκε στην Μινεάπολη

Ο Μιχαήλ Τούργκιεφ, δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου RIA Novosti, που δέχθηκε σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο, από την αστυνομία της Μινεάπολης, δήλωσε πως είναι καλά.

«Όλα είναι εντάξει. Η αίσθηση του καψίματος έχει φύγει. Δεν έχει προκληθεί καμιά ζημιά στα μάτια μου» σημείωσε ο Μιχαήλ Τούργκιεφ.

Ο δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση μαζί με τηλεοπτικό πλήρωμα του περιοδικού VICE μετά τη διάλυση της κινητοποίησης των διαδηλωτών.

Νωρίτερα, οι αστυνομικοί είχαν αναγνωρίσε πως είναι εργαζόμενος σε ΜΜΕ.

Την επίθεση κατά του δημοσιογράφου τou Ria Novosti καταδίκασε και το ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

«Βλέπουμε ως σκόπιμο τον ψεκασμό με σπρέι πιπεριού σε βάρος του ανταποκριτή της RIA Novosti, Μιχαήλ Τοούργκιεφ από αστυνομικούς της Μινεάπολης και μάλιστα στο πρόσωπο, ενώ παρά το γεγονός ότι επέδειξε την δημοσιογραφική του ταυτότητα, έγινε αποδέκτης αδικαιολόγητης αστυνομικής βαρβαρότητας» ανέφερε σε δήλωση η Μόσχα.
Μάλιστα, το πρακτορείο ειδήσεων «ROSSIYA SEGODNYA» απαιτεί τη διευρεύνηση της υπόθεσης του κ. Τούργκιεφ και την τιμωρία των υπευθύνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Rossiya Segodnya απαιτεί από τις αρχές των ΗΠΑ να διερευνήσουν διεξοδικά αυτήν την παράνομη αστυνομική ενέργεια, η οποία παραβιάζει τόσο τους νόμους των ΗΠΑ για την ελευθερία του λόγου και της ενημέρωσης όσο και τους διεθνείς κανόνες που προστατεύουν τους δημοσιογράφους» σημειώνεται στη σχετική δήλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.