
Με την κωδική ονομασία «Epic Fury» δηλαδή επική οργή, το υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην νέα επίθεση που εξαπέλυσε κατά της Τεχεράνης, το πρωί του Σαββάτου (28/02).
Διαφορετική ονομασία έδωσε το Ισραήλ, με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου να αποκαλεί την επιχείρηση «Ο βρυχηθμός του λιονταριού».
Δείτε την ανάρτηση του αμερικανικού υπουργείου Πολέμου:
OPERATION EPIC FURY 🇺🇸
— Department of War 🇺🇸 (@DeptofWar) February 28, 2026
Από την πλευρά τους, οι Ιρανοί ονόμασαν την αντεπίθεσή τους ως Fateh Khyber, που μεταφράζεται ο «Κατακτητής του Χαϊμπάρ» ή «η Νίκη του Χαϊμπάρ».
Στην ισλαμική ιστορία ο όρος αυτός αναφέρεται συγκεκριμένα στον Hazrat Ali (Ιμάμης Αλί), ο οποίος ηγήθηκε των μουσουλμανικών δυνάμεων στη Μάχη του Χαϊμπάρ (628 μ.Χ.).
Εκεί πέτυχε μια καθοριστική νίκη ενάντια στα οχυρωμένα εβραϊκά κάστρα στην περιοχή Χαϊμπάρ (σημερινή Σαουδική Αραβία).
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.