ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Εκτέλεση Χ.Γιαλιά: «Δεν είχε μαζί τον σωματοφύλακά του» αναφέρει μάρτυρας

Του έριξαν τουλάχιστον 15 σφαίρες και έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητό του

Εκτέλεση Χ.Γιαλιά: «Δεν είχε μαζί τον σωματοφύλακά του» αναφέρει μάρτυρας

Την ώρα που οι Αρχές ερευνούν την εκτέλεση του επιχειρηματία, Χρήστου Γιαλιά στην Μάνδρα Αττικής, αυτήκοος μάρτυρας αποκάλυψε πως ο 59χρονος κυκλοφορούσε με σωματοφύλακα, αλλά εχθές ήταν μόνος του.

Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής, ο οποίος χθες το απόγευμα άκουσε τους πυροβολισμούς, ένα «ύποπτο», μαύρο ΙΧ πέρασε με μεγάλη ταχύτητα κοντά από το σημείο της εκτέλεσης.

«Ένα μαύρο αυτοκίνητο, μπήκε μέσα στο στενό το δικό μας. Κάποια στιγμή, πριν γίνει η δολοφονία. Δίχως να κορνάρει, έφυγε αστραπιαία», λέει ο αυτήκοος μάρτυρας και περιγράφει τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν μετά τον πρώτο πυροβολισμό.

«Εγώ δούλευα και ακούω πυροβολισμούς από πολυβόλο όπλο. Πρέπει να ήταν γύρω στους 15. Τέσσερις, μετά από δέκα δευτερόλεπτα περίπου, 2-3 πιστολιές, ‘μπαμ-μπαμ-μπαμ’. Από ότι αποδείχθηκε ήταν η χαριστική βολή. Την Πυροσβεστική άκουσα και ανέβηκα πάνω στο ελενίτ και είδα φλόγα. Λέω ‘κάτι έγινε σοβαρό», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο ίδιος τονίζει πως το θύμα κυκλοφορούσε συνήθως με άτομα της προσωπικής του ασφάλειας τα οποία, ωστόσο, χθες δεν τον συνόδευαν στη μοιραία διαδρομή.

«Το θύμα συνήθως πέρναγε με το αμάξι κοντά σε εμένα, πάνω-κάτω. Είχε σωματοφύλακα, την ημέρα εκείνη όμως δεν ήταν ο σωματοφύλακας. Το οποίο το γνωρίζω αλλά δεν ξέρω γιατί», εξηγεί.

Μέσα στο αυτοκίνητο εκτέλεσαν τον επιχειρηματία στη Μάνδρα

Σε μαφιόζικου στυλ χτύπημα παραπέμπει η δολοφονία του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά το βράδυ της Τετάρτης στην Μάνδρα καθώς αυτός ή αυτοί που ανέλαβαν την εκτέλεσή του φρόντισαν αφού έριξαν τουλάχιστον 15 σφαίρες, να βάλουν φωτιά στο αυτοκίνητο του θύματος και μέσα σε αυτό να ρίξουν το καλάσνικοφ που είχαν χρησιμοποιήσει.

Στόχος ήταν να σβηστούν όσα περισσότερα ίχνη και να καταστραφούν ή να αλλοιωθούν όσα περισσότερα στοιχεία καθώς πέραν της φωτιάς, γνώριζαν ότι οι πυροσβέστες θα ρίξουν αρκετό νερό για να σβήσουν το φλεγόμενο όχημα.

Η δολοφονία έγινε σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από το σπίτι του επιχειρηματία και εκτιμάται ότι οι δράστες είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις του και είχαν καταγράψει τη ρουτίνα των μετακινήσεών του.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών οι οποίοι διέφυγαν με μηχανή. Το όχημα βρέθηκε στην οδό Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα και στο σημείο επιχείρησαν πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά.

Από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκαν, δίπλα από το καμένο όχημα 15 κάλυκες, ενώ μέσα σε αυτό εντοπίστηκε Καλάσνικοφ το οποίο εκτιμάται ότι είναι το όπλο της δολοφονίας που πέταξαν οι δράστες μετά την εκτέλεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην αστυνομία έφτασε πληροφορία και για δεύτερο καμένο αυτοκίνητο που ερευνήθηκε, αλλά δεν βρέθηκε άλλο καμένο ΙΧ- βρέθηκε ωστόσο, μια μοτοσικλέτα καμένη σε μικρή απόσταση και εκτιμάται ότι ήταν το όχημα διαφυγής των δραστών από τον τόπο του εγκλήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.