ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Επιτυχείς οι βολές των ASRAD Hellas στο ΠΒΚ

Επιτυχείς οι βολές των ASRAD Hellas στο ΠΒΚ

Με επιτυχία διεξήχθησαν στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2006 οι εκπαιδευτικές βολές των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας ASRAD Hellas που ανήκουν σε μονάδες αντιαεροπορικού πυροβολικού νήσων του Ανατ. Αιγαίου.

Στις βολές συμμετείχαν συνολικά έξι συστήματα ASRAD Hellas τα οποία έβαλαν έξι βλήματα Stinger κατά τεσσάρων στόχων. Η βολή ήταν πλήρως επιτυχής αφού και οι τέσσερις στόχοι καταστράφηκαν από ισάριθμα βλήματα Stinger ενώ άλλα δύο βλήματα που εκτοξεύθηκαν ταυτοχρόνως με άλλα, πέρασαν πολύ κοντά από τους κατεστραμμένους από προηγούμενα βλήματα στόχους σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου («tactical hit»). Ας σημειωθεί ότι τα 54 συστήματα ASRAD Hellas, καθώς και το λοιπό πληροφοριακό υλικό (συμπεριλαμβανομένων και των εξομοιωτών) παραδόθηκαν από την κατασκευάστρια εταιρία Rheinmetall Defence Electronics (RDE) εντός των προβλεπομένων χρονικών ορίων της σύμβασης. Το καλοκαίρι του 2007 αναμένεται η παράδοση τεσσάρων Κέντρων Διεύθυνσης Πυρός (PCP: Platoon Command Post) των ASRAD Hellas, τα οποία αναπτύχθηκαν και κατασκευάζονται στο πλαίσιο σύμβασης αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Τα PCP έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν την τοπική και μεμακρυσμένη αεροπορική εικόνα και να τη μεταβιβάζουν τόσο στα ASRAD Hellas που ελέγχουν όσο και στα στοιχεία φορητών Stinger (MANPADS). Οι συνολικές απαιτήσεις προμήθειας για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών των συστημάτων ASRAD Hellas του Ελληνικού Στρατού ανέρχονται σε 12 PCP.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για την προμήθεια 54 εκτοξευτών του συστήματος ASRAD (ATLAS Short-Range Air Defence System)-Hellas υπογράφηκε στις 3 Αυγούστου 2000. Σε πρώτη φάση τα συστήματα θα λειτουργούν αυτόνομα αλλά μελλοντικά προβλέπεται η δικτύωση και ολοκλήρωση τους σε ένα ενιαίο σύστημα αεράμυνας. H σύμβαση περιελάμβανε επίσης και την προμήθεια υποδομής και μέσων εκπαίδευσης με τη μορφή ενός εξομοιωτή εκπαίδευσης αιθούσης με τρεις θαλάμους εκπαίδευσης, και τριών προσαρμοζόμενων επί των συστημάτων εξομοιωτών εκπαίδευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.