ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

«Δεν κείται μακράν»: Κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Κύπρου ανοικτά της Λεμεσού

«Δεν κείται μακράν»: Κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Κύπρου ανοικτά της Λεμεσού

Πραγματοποιήθηκε κοινή άσκηση Ελλάδας Κύπρου, με φρεγάτα και αρματαγωγό του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και πλοία των ναυτικών δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς.

Πέρα από την κοινή άσκηση με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Γαλλία στην οποία συμμετείχε η φρεγάτα «Αιγαίο» μεταξύ 4 με 8 Αυγούστου και την κοινή άσκηση με την Αίγυπτο στην οποία συμμετείχε πρόσφατα η φρεγάτα «Ύδρα» στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) της Ελλάδας, υπήρξε άσκηση και με τις ναυτικές δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς.

Συγκεκριμένα η φρεγάτα «Ύδρα» και το Αρματαγωγό «Ρόδος» στο πλαίσιο του θερινού ταξιδιού με την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων συμμετείχε σε κοινή άσκηση με τα σκάφη της Ναυτικής Διοίκησης της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου νότια του κόλπου της Λεμεσού.

Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης της Κύπρου «Ιωαννίδης» και τα Παράκτια Περιπολικά «Τσομάκης και «Αμμόχωστος» να αναπτύξουν την διαλειτουργικότητα και την συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης σε διάφορους τομείς ναυτικής συνεργασίας περιλάμβανε Σχηματισμούς – Προχωρητικούς Ελιγμούς, Ασκήσεις Διοικητικής Μέριμνας (Γυμνάσιο Ταχυδρομείου), καθώς και την αντιμετώπιση Ασύμμετρων Απειλών στο ναυτικό περιβάλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σύσκεψη για την προετοιμασία της άσκησης πραγματοποιήθηκε επί της φρεγάτας «Ύδρα», στο λιμάνι της Λεμεσού όπου κατέπλευσαν τα Πλοία του ΠΝ, στα οποία επιβαίνουν οι Ναυτικοί Δόκιμοι 1ης, 2ης και 3ης Τάξης της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Οι Ελληνοκύπριοι ΝΔ και των τριών Τάξεων ανέρχονται συνολικά στους 22.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.