ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο του Γάλλου Προέδρου (βίντεο)

Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο του Γάλλου Προέδρου (βίντεο)

Το πολυτελές μικρομεσαίο SUV τίθεται στις υπηρεσίες του Γάλλου Προέδρου, Emmanuel Macron, φροντίζοντας για τις μετακινήσεις του.

Βασίζεται στο DS 7 Crossback E-Tense 300, με τις διαστάσεις του ωστόσο να είναι αυξημένες (μήκος 4.790 χλστ.) εξαιτίας της επιμήκυνσης του μεταξονίου κατά 200 χλστ.

Πρόκειται για ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο (plug-in hybrid) που συνδυάζει έναν 1.600ρη PureTech κινητήρα βενζίνης άμεσα ψεκασμού και δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τα 300 PS/ 520 Nm, με τη δύναμη να φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβώτιο ΕΑΤ8.

Περί επιδόσεων, η DS ανακοινώνει ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δλ., με την τελική να φτάνει 235 χλμ./ώρα. Σημειώνεται ότι μέρος του κινητήριου συνόλου είναι και μια μπαταρία 13,2 kWh που εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 40 χλμ.

Όπως είναι πασιφανές, το DS 7 Crossback E-Tense 300 του Macron έχει υποβληθεί σε ριζικές επεμβάσεις, που το καθιστούν σχεδόν απόρθητο. Παράλληλα, πίσω από τα μπροστινά φώτα τοποθετήθηκαν ειδικές βάσεις για τις κυματίζουσες εθνικές σημαίες, ειδικά φώτα έκτακτης ανάγκης και το αμάξωμα ντύθηκε σε μπλε χρώμα.

Ο εξωτερικός εξοπλισμός περιλαμβάνει, επίσης, σπορ “RF” εμβλήματα, ξεχωριστές ζάντες 20” και μια κεραία τύπου «καρχαρίας» για την υποστήριξη ενός ειδικού συστήματος τηλεπικοινωνίας.

Οι αλλαγές συνεχίζονται και στο εσωτερικό, όπου τοποθετήθηκαν δύο ανεξάρτητα πίσω καθίσματα πολλαπλών ρυθμίσεων, που χωρίζονται από μια πλήρους μήκους κεντρική κονσόλα. Αυτή επιτρέπει – μεταξύ άλλων – τη φόρτιση smartphone αλλά και τον έλεγχο των θερμαινόμενων πίσω καθισμάτων.

Διάχυτη είναι επίσης η χρήση δέρματος Basalt Black με επενδύσεις Alcantara και γυαλιστερές μαύρες λεπτομέρειες.

To DS 7 Crossback Élysée παρουσιάστηκε στις 11 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια των τελετών για τον εορτασμό της «Ημέρας Εκεχειρίας» (L’Armistice), την επέτειο της λήξης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.