ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ξεκινάει η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Ξεκινάει η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Ξεκινάει το απόγευμα της Πέμπτης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και ο βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει την ψήφο 200 βουλευτών, προκειμένου ο νέος εκλογικός νόμος να εφαρμοστεί από την προσεχή εκλογική αναμέτρηση.

Με τα δεδομένα έως αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται πιθανό, καθώς η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ δεν θα στηρίξουν τις αλλαγές.

Στο Μαξίμου μετρούν και ξαναμετρούν τις ψήφους, ωστόσο οι ψήφοι δεν αρκούν για να συμπληρωθεί ο κρίσιμος αριθμός.

Πλέον υπάρχουν σκέψεις για άνοιγμα σε ζητήματα που έχουν τεθεί ήδη από κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, όπως η κατάτμηση μεγάλων περιφερειών και η ψήφος στους ομογενείς.

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε στον RealFm ότι η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών και η ψήφος στους ομογενείς μπορούν να αντιμετωπιστούν με μια δεύτερη νομοθετική κίνηση.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο στην κυβερνητική πρόταση δεν υπάρχει η κατάτμηση των περιφερειών, ο υπουργός Εσωτερικών είπε: «Εγώ δεν θα πάψω να παλεύω γι’ αυτό. Δεν σταματάει η ζωή εδώ. Μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε κάτι ακόμα». Κληθείς να απαντήσει γιατί η αλλαγή αυτή δεν έγινε τώρα, ο ίδιος τόνισε ότι «δεν το ήθελε όχι μόνο Λεβέντης και δεν το ήθελαν κι άλλοι».

Στο ερώτημα αν εννοεί πως δεν το ήθελε και το Κομμουνιστικό Κόμμα, απάντησε: «Ε, ναι. Δεν είναι μόνο ο Λεβέντης» και πρόσθεσε «Δεν ήταν συναλλαγή. Το ΚΚΕ δεν μπαίνει, νομίζω, σε αυτή τη λογική. Έχει κάνει μία δήλωση, στην αρχή, είπε ότι δεν συμφωνεί με το σπάσιμο των περιφερειών. Οπως καταλαβαίνετε, χωρίς ΚΚΕ δεν μπορούν να μαζευτούν οι ψήφοι. Τι να κάνουμε;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην επισήμανση, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο, ο ΥΠΕΣ ανέφερε: «Είναι ένα χώρος και εμένα με πονάει, όσο και αν δεν ανήκω πλέον σε αυτόν τον χώρο -εκεί γεννήθηκα, ανδρώθηκα. Θεωρώ ότι διαπράττεται ένα λάθος που θα μπορούσε να είναι η απαρχή ενός γόνιμου διαλόγου για την συνεργασία στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.