ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τροπολογία για τη μείωση του κόστους των βιβλίων στα ΑΕΙ κατέθεσε ο Ν.Φίλης

Τροπολογία για τη μείωση του κόστους των βιβλίων στα ΑΕΙ κατέθεσε ο Ν.Φίλης

Ελέγχους στην κοστολόγηση των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων από δύο επιτροπές και νέα αυστηρά κριτήρια και προδιαγραφές που αφενός θα μειώνουν τη συνολική επιβάρυνση και αφετέρου θα εξασφαλίζουν ποιοτικά συγγράμματα για τους φοιτητές, προβλέπει τροπολογία, την οποία κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «πρόκληση» το ετήσιο κόστος των συγγραμμάτων των ΑΕΙ, το οποίο ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ. «Σκοπός μας είναι το ποσό που θα εξοικονομήσουμε να διατεθεί στη φοιτητική μέριμνα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην έκδοση υπουργικής απόφασης, ο κ. Φίλης τόνισε: «Θέλουμε να υποστηρίξουμε τις συνεπείς εκδοτικές επιχειρήσεις, εξυγιαίνοντας τον εκδοτικό χώρο, για τη συντήρηση και προαγωγή μίας ελληνικής επιστημονικής βιβλιογραφίας υψηλού επιπέδου, προβλέποντας παράλληλα διοικητικές ποινές και πρόστιμα στους εκδότες που παραβιάζουν κατάφορα τις διατάξεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, αντί για τον υπολογισμό του κόστους κάθε συγγράμματος, η Επιτροπή Ελέγχου Κοστολόγησης θα ελέγχει τη διαμόρφωση τις τιμής, με βάση την ΚΥΑ, κοστολόγησης, προσδιορίζοντας, μεταξύ άλλων, επακριβώς τα κριτήρια για την υπαγωγή τις διδακτικού βιβλίου στην κατηγορία «ιατρικό-μαθηματικό-τεχνικό-τέχνης-μουσικής», την αναγκαιότητα για τετραχρωμία και όλων των παραγόντων μείωσης του κόστους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, η δεύτερη επιτροπή (Επιτροπή Δειγματοληπτικού Ελέγχου και Ενστάσεων) θα ελέγχει τη διαμόρφωση του κόστους με ελέγχους της κοστολόγησης και του κόστους των διανεμομένων τίτλων κάθε μίας από τις εκδοτικές επιχειρήσεις και θα επιλύει διαφωνίες μεταξύ εκδοτών και Επιτροπής Ελέγχου Κοστολόγησης.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.