Γ.Βρούτσης: «Ψηφιακή σύνταξη ακόμη και σε μία μέρα»

Γ.Βρούτσης: «Ψηφιακή σύνταξη ακόμη και σε μία μέρα»

Ψηφιακή σύνταξη ακόμα και σε μια μέρα υποσχέθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης , μιλώντας στη Βουλή την Κυριακή, αποκαλύπτοντας ότι τα εκκρεμή συνταξιοδοτικά αιτήματα ανέρχονται σήμερα σε 464.000. Σε χειρότερη μοίρα, όπως τόνισε, είναι τα αιτήματα των σφαλισμένων του δημοσίου που φτάνουν τα 140.000 εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και της διάλυσης που επικρατεί στο ΓΛΚ.

Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για αλχημείες, αμφισβητώντας ότι ο ΕΦΚΑ εμφανίζει πλεόνασμα και επεσήμανε ότι οι δαπάνες του φορέα, αν υπολογιστεί και η παροχή της 13η σύνταξης, ξεπερνούν τα 30 δις ευρώ.

Έδωσε έμφαση στην επαναλειτουργία του πληροφοριακού συστήματος ΑΤΛΑΣ , του ασφαλιστικού βιογραφικού δηλαδή που θα ενσωματώσει σταδιακά τα χρόνια ασφάλισης των Ελλήνων.

Με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το Νοέμβριο, όπως είπε, ένα τμήμα των εκκρεμών συντάξεων θα ενταχθεί στο νέο ψηφιοποιημένο σύστημα με στόχο οι ψηφιακές συντάξεις να εκδίδονται ακόμα και σε λίγες μέρες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργού Γιάννη Βρούτση την 1η Ιουνίου 2020 το 39,48 % των νέων συντάξεων θα βγαίνει αυτόματα, τον Ιανουάριο του 2021 ένα άλλο 30% θα εκδίδεται ψηφιακά ενώ τον Ιούνιο του 2021 θα έχει ενσωματωθεί το 90% των υπό έκδοση συντάξεων.

Αναφερόμενος στον συνδικαλισμό ο υπουργός εργασίας εξήγγειλε τη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστών , τονίζοντας ότι η ψηφοφορία για την ανάδειξη των διοικήσεων των συνδικάτων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας με στόχο την ενδυνάμωση των σωματείων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας επίσης για τη λειτουργία του ΣΕΠΕ τόνισε ότι ενδυναμώνεται καθώς τα ‘τσιμπιμένα ‘πρόστιμα που επέβαλε , μείωσαν την αδήλωτη εργασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.