ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οδηγία Κ. Μητσοτάκη για ετοιμότητα στις εκπαιδευτικές βαθμίδες

Οδηγία Κ. Μητσοτάκη για ετοιμότητα στις εκπαιδευτικές βαθμίδες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για την ύλη στις Πανελλήνιες εξετάσεις, έδωσε οδηγίες για ετοιμότητα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Κατευθυντήριες οδηγίες, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες για τυχόν επόμενα βήματα – εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα – έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε αποτίμηση της κατάστασης, μετά και την εφαρμογή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε σχολεία, δημόσια ΙΕΚ και πανεπιστήμια.

Κατά τις ίδιες πηγές, η μεγάλη συμμετοχή μαθητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών σε ψηφιακές παραδώσεις μαθημάτων και η ευρεία χρήση των διαδικτυακών πλατφορμών με εκπαιδευτικό υλικό, δείχνει πως η εκπαιδευτική κοινότητα έχει αγκαλιάσει την τηλεκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκε και η υπουργική απόφαση για περιορισμό της ύλης στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Παράλληλα, τέθηκε επί τάπητος η παράταση της αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών.

Αναπροσαρμογή της ύλης για τις πανελλήνιες

Νωρίτερα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως μειώνεται η ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις, με φόντο τις χαμένες διδακτικές ώρες λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την ημερομηνία της διεξαγωγής των εξετάσεων καθώς βρίσκεται εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.