ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χ.Θεοχάρης στο Sky News: «Ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα οι Βρετανοί τουρίστες»

Χ.Θεοχάρης στο Sky News: «Ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα οι Βρετανοί τουρίστες»

Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Sky News, τόνισε ότι οι Βρετανοί τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα προέλευσης για την ελληνική τουριστική βιομηχανία και χαιρόμαστε πολύ να τους υποδεχόμαστε και να τους έχουμε κοντά μας. Σίγουρα είναι ευπρόσδεκτοι, οι απευθείας πτήσεις θα είναι διαθέσιμες από τις 15 Ιουλίου και ελπίζουμε ότι αυτή η αρχή θα οδηγήσει σε μια επιτυχή, ευχάριστη και κυρίως ασφαλή τουριστική σεζόν φέτος”, τόνισε.

“Δεν υπάρχει απαγόρευση για ανθρώπους που φτάνουν στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχει μόνο απαγόρευση στις απευθείας πτήσεις. Οπότε, αν έρθει κανείς μέσω ενδιάμεσου προορισμού, μέσω ενός άλλου αεροδρομίου, είναι σίγουρα ευπρόσδεκτος. Χρειάζεται να θυμίσω σε όλους ότι έχουμε μια φόρμα εντοπισμού επιβατών που οι ταξιδιώτες πρέπει να συμπληρώσουν ως και μία μέρα πριν την άφιξή τους, και η οποία βρίσκεται στο travel.gov.gr.

Εκεί μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, λαμβάνουν άμεσα επιβεβαίωση ότι την έχουν υποβάλει και τους αποστέλλεται ένα QR Code τα μεσάνυχτα της ημέρας που φτάνουν στην Ελλάδα”, επεσήμανε ο υπουργός Τουρισμού.

Όπως εξηγεί ο κ. Θεοχάρης, η διαδικασία είναι εύκολη. “Προτρέπουμε το κοινό απλά να συμπληρώσει τη φόρμα. Αυτό είναι μέρος του πακέτου, της διασφάλισης από την πλευρά μας ότι κάθε τουρίστας που φτάνει στην Ελλάδα θα είναι ασφαλής”.

Σε ότι αφορά το υγειονομικό πλάνο, το σχέδιο υγείας του “Destination Greece Health First” (“Προορισμός Ελλάδα – Πρώτα η Υγεία”) έχει τέσσερις πυλώνες: -την προσεκτική επιλογή των χωρών-, το Passenger Locator Form (PLF)- και -την επιλογή κάποιων ατόμων που θα εξεταστούν- ο τρίτος πυλώνας είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για να διασφαλιστεί ότι η πιθανή διασπορά του ιού επιβραδύνεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Έτσι, υπάρχει περισσότερη κοινωνική αποστασιοποίηση και υγειονομικοί κανόνες που μπορείτε να περιμένετε και φαντάζεστε και, τέλος, έρχομαι στην ερώτησή σας, εάν κάποιος βρεθεί θετικός ή χρειάζεται νοσηλεία, θα το αναλάβουμε δωρεάν και χωρίς να υπάρχει καμία ανάγκη ασφάλισης. Βεβαίως, εάν κάποιοι έχουν ιδιωτική ασφάλιση και επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν, είναι ευπρόσδεκτοι να το κάνουν”, τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.