ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΝΔ για υπουργικό συμβούλιο: «Πρωτοφανές πρωθυπουργός να εκλιπαρεί τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν»

ΝΔ για υπουργικό συμβούλιο: «Πρωτοφανές πρωθυπουργός να εκλιπαρεί τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν»

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους σχολίασε η ΝΔ τα όσα συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο και την «παράκληση» Α.Τσίπρα προς τους υπουργούς του «να μην τον ρίξουν».

«Ο κυνικός θίασος που κυβερνά βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και τα μέλη του δεν μπορούν να το κρύψουν ούτε κεκλεισμένων των θυρών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματικής αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Δεν έχει ξαναγίνει πρωθυπουργός να εκλιπαρεί τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν και στη συνέχεια να τους παρακολουθεί άβουλος να αλληλοκατηγορούνται για να μην χάσουν την καρέκλα τους».

Επί ξυρού ακμής κινούνται πλέον οι σχέσεις Κοτζιά-Καμμένου και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά το θυελλώδες υπουργικό συμβούλιο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έφθασε στο σημείο να διαμηνύσει σε υπουργούς ότι θα δεσμευτούν να μην συναινέσουν σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, δείχνοντας την αγωνία του για τις εξελίξεις

Ο διάλογος είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ως εξής:

Τσίπρας: «Έχουμε καταφέρει να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια. Κατανοώ ότι το θέμα της ΠΓΔΜ δημιουργεί διάφορες. Δεν μπορεί όμως στο όνομα αυτών των διαφορών να προαναγγέλλεται ή να προεξοφλείται το πρόωρο τέλος της κυβέρνησης. Δεν ζητώ από κανέναν να αλλάξει θέση. Ζητώ όμως να ξεκαθαρίσετε ότι δεν σκέφτεστε και δεν πρόκειται να ταυτιστείτε με την αντιπολίτευση σε πιθανή πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης. Ότι δεν πρόκειται να ταυτιστεί κανένα μέλος της κυβέρνησης με τις προσπάθειες δεξιάς και ακροδεξιάς να ανατρέψουν την κυβέρνηση με αληθινή αιτία την επιχείρηση ανατροπής της προσπάθειάς μας να ανορθώσουμε την οικονομία και να επιταχύνουμε διαδικασίες κάθαρσης».

Κάμμενος: «Διατηρώ την άποψή μου για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Δεν πρόκειται ποτέ να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης».
ΑΝΕΛ: Δεν πρόκειται να ρίξουμε την κυβέρνηση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, αμέσως μετά, οι ΑΝΕΛ μέσω πηγών παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να ρίξουν την κυβέρνηση.«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν υπάρχει περίπτωση να ταυτιστούν με την ΝΔ και τους σχεδιασμούς της να ρίξει την κυβέρνηση», ανέφεραν πηγές των ΑΝΕΛ, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Ταυτόχρονα πρόσθεσαν ότι «η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.