ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αντώνης Μυλωνάκης: «Εθνικός ευτελισμός η παρουσία εθνικιστικού συλλόγου της Τουρκίας στον Λαγκαδά»

Αντώνης Μυλωνάκης: «Εθνικός ευτελισμός η παρουσία εθνικιστικού συλλόγου της Τουρκίας στον Λαγκαδά»

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Αντώνης Μυλωνάκης, αναφορικά με εκδήλωση του Δήμου Λαγκαδά στην οποία παρευρέθηκε τουρκικός «σύλλογος» ο οποίος τραγούδησε ανθελληνικά και τουρκικά εθνικιστικά εμβατήρια.

Διαβάστε την ερώτηση του Α.Μυλωνάκη προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Προστασίας Πολίτη.

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: 1) Υπουργό Εξωτερικών

2) Υπουργό Δικαιοσύνης

3) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: « Συμμετοχή Γκρίζων Λύκων στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Σοχού Λαγκαδά με την άδεια του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων»

Αξιότιμοι Υπουργοί,

Την Κυριακή, 23/02/2020 άφωνοι έμειναν τόσο η τοπική κοινότητα Σοχού του Δήμου Λαγκαδά όσο και οι μετέχοντες στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, όταν διαπίστωσαν ότι σε αυτές είχαν παρεισφρύσει μέλη της ομάδας των παρακρατικών «γκρίζων λύκων», οι οποίοι ντυμένοι με τουρκικές στολές, όμοιες με αυτές των γενίτσαρων, εν χορώ κυμάτιζαν τη σημαία του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ).

Σε άμεσο αίτημα του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Σοχού και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Λαγκαδά για υποστολή των εθνικιστικών λαβάρων και της τουρκικής σημαίας, εκείνοι απήντησαν αρνητικά, απαιτώντας μάλιστα να μεταφράζονται τα δρώμενα στα τουρκικά!

Αυτό που είναι ανήκουστο είναι πως την προηγούμενη ημέρα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ήτοι το Σάββατο, 22/02/2020, οι διοργανωτές δέχθηκαν τηλεφωνική ενημέρωση από την Κα Ζωγογιάννη Καίτη, ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με την επωνυμία «Δίαυλος», η οποία πρότεινε να μετάσχουν «εκτός προγράμματος» κάποια μέλη «συγκροτήματος της γείτονος» στα πλαίσια συμμετοχής τους σε διάφορα δρώμενα της Αποκριάς από Δήμους και Φορείς της Θεσσαλονίκης (όπως συνέβη στις εκδηλώσεις του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης).

Έτσι λοιπόν, τα μέλη του υποτιθέμενου «συγκροτήματος από την γείτονα χώρα» εκμεταλλευόμενοι την ελληνική εξωστρέφεια, φιλοξενία και ζεστασιά παρήλασαν στις καρναβιλικές εκδηλώσεις. Με τη διαφορά όμως, ότι η

παρέλαση τους ήταν καθαρά εθνικιστική και όχι καρναβαλική, όπως προστάζουν τα ελληνικά έθιμα.

Το δελτίο Τύπου του Ανεξάρτητου Κοινοτικού Συμβουλίου Σοχού, το οποίο προσυπογράφουν ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Λαγκαδά, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σοχού καθώς και μέλη τόσο του τοπικού όσο και του δημοτικού συμβουλίου, πιστοποιεί τα γεγονότα. Παράλληλα οι συνυπογράφοντες αναφέρουν το κοινό αίσθημα των κατοίκων της περιοχής. Νιώθουν χαρακτηριστικά «εξαπατημένοι-αγανακτισμένοι».

Τέλος, σε σχετικό φωτογραφικό υλικό, το οποίο παρέχεται και από την ιστοσελίδα «infognomonpolitics.gr» επιβεβαιώνει την προκλητικότητα του «συγκροτήματος» , κατά την επικεφαλής του προγράμματος «Δίαυλος»

Δυστυχώς αυτό το γεγονός δημιουργεί πλείστα ερωτηματικά. Είτε η επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων δεν γνώριζε για την πρόθεση και τον σκοπό των μελών των «γκρίζων λύκων», πράγμα το οποίο θέτει εμμέσως θέμα ανικανότητας του Υπουργείου να γνωρίζει ποιος εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια είτε γνώριζε πολύ καλά και δεν υπολόγισε τον εθνικό ευτελισμό μας.

Δεδομένου, ότι το υποτιθέμενο συγκρότημα διέθετε τρεις εικονολήπτες (!) που βιντεοσκοπούσαν την «τουρκική επιτυχία» και πλέον τα βίντεο κάνουν το γύρο του κόσμου, ευτελίζοντας την εθνική μας συνείδηση, υπόσταση, πατριωτισμό και το δημοκρατικό μας πνεύμα.

Ερωτώνται οι Υπουργοί:

1) Γνώριζε το αρμόδιο Υπουργείο τη σύνθεση και το σκοπό των μελών της παρακρατικής οργάνωσης και του εθνικιστικού τουρκικού κόμματος;

2) Ποιος καθίσταται υπεύθυνος για την έκδοση άδειας εισόδου (βίζα) προκειμένου τα μέλη των «γκρίζων λύκων» να εισέλθουν στην Ελλάδα;

3) Σκέπτεται το αρμόδιο Υπουργείο σε συνεργασία με τη Δικαιοσύνη και τις αστυνομικές αρχές να ελέγξουν με ποιο τρόπο και με ποιον συνεννοήθηκαν τα μέλη της παρακρατικής οργάνωσης, ώστε να μετάσχουν σε εκδηλώσεις των Δήμων Θεσσαλονίκης;

4) Σε τι ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι συνηγόρησαν στην συμμετοχή αυτή και πως θα εκδιώξετε την αντιπροσωπεία του εθνικιστικού τουρκικού κόμματος την ελληνική επικράτεια;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.