ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πόλεμος ανακοινώσεων στην ΕΡΤ για την απομάκρυνση του διευθυντή Ενημέρωσης

Πόλεμος ανακοινώσεων στην ΕΡΤ για την απομάκρυνση του διευθυντή Ενημέρωσης

Αντιδράσεις στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η αντικατάσταση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ που έγινε χτες. Τη θέση του Σταύρου Καπάκου παίρνει ο Παναγιώτης Τσούτσιας.

Το περιστατικό μόνο στα ψιλά δεν πέρασε, καθώς ο απερχόμενος διευθυντής, Σταύρος Καπάκος, δημοσίευσε ανοιχτή αποχαιρετιστήρια επιστολή με την οποία αφήνει αιχμές κατά της διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ αποκαλύπτει ότι η απομάκρυνσή του έγινε με δικαστικό κλητήρα.

Ακολούθησε απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Χ. Ταγματάρχη, σε ανάλογο ύφος, για να έρθουν αντιδράσεις κι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές»

«Διότι δεν συνεμμορφώθην» τιτλοφορείται η επιστολή του κ. Καπάκου στην οποία ο ίδιος τονίζει ότι επί 17 μήνες έδωσε μαζί με τους συναδέλφους του «έναν δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα». «Πήραμε την ΕΡΤ από τα συντρίμμια και την κρατήσαμε όρθια. Κερδίσαμε όλοι μαζί τη μάχη της ενημέρωσης», σημειώνει αρχικά ο κ. Καπάκος, πριν περάσει στην… «επίθεση»:

Καθημερινά, η αυτονομία και αξιοπιστία της ενημέρωσης «ευτελίζεται από εξουσιαστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις τύπου στρατιωτικού καραβανά», σημειώνει με νόημα ο απερχόμενος διευθυντής και συνεχίζει: «Είναι αυτή η αντίληψη που οδήγησε στην επίδοση της αποπομπής μου με δικαστικό κλητήρα και μάλιστα με την πρωτοφανή κατηγορία της “άρνησης συμμόρφωσης προς τις οδηγίες”. Η δημοσιογραφία δεν είναι τάγμα νεοσυλλέκτων».

«Εγώ έχω μόνο λίγες γρατσουνιές στη συνείδησή μου. Άλλοι όμως αποδεικνύονται μικροί έως και μοιραίοι. Ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές», επισημαίνει ο κ. Καπάκος, αφήνοντας σαφείς αιχμές.

«”Μικρά και μοιραία” ήταν τα νούμερα των δελτίων ειδήσεων»

Το γάντι έσπευσε να σηκώσει ο κ. Ταγματάρχης, καθώς μιλώντας σε δημοσιογράφους έδωσε απάντηση στα όσα κατήγγειλε ο κ. Καπάκος. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ έθεσε μια σειρά ερωτήσεων στον πρώην διευθυντή Ενημέρωσης όπως εάν δέχτηκε ποτέ παρεμβάσεις στη θεματολογία των δελτίων ειδήσεων και στους καλεσμένους σε ενημερωτικές εκπομπές.

«Πώς είναι δυνατόν ένα στέλεχος, ακόμα κι αν αυτό είναι ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, να αρνείται να εφαρμόσει πρόγραμμα που έχει εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο;» αναρωτήθηκε ο κ. Ταγματάρχης, ενώ κάλεσε τον κ. Καπάκο να διευκρινήσει τι εννοεί με τη φράση “ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι για δουλειές”. «Ας μας εξηγήσει γιατί σιωπούσε επί 17 ολόκληρους μήνες και εν τέλει έκανε την καταγγελία – λάσπη μετά την αποπομπή του. Γιατί δεν βρήκε λέξη να πει για όλα αυτά στο Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο κλήθηκε για να εκθέσει τις απόψεις του, ή δεν τα κατήγγειλε στον αρμόδιο εισαγγελέα;»

Κλείνοντας ο κ. Ταγματάρχης, σημείωσε με νόημα: «”Μικρά και μοιραία” ήταν τα νούμερα των δελτίων ειδήσεων των οποίων προΐστατο και τα οποία δεν μπόρεσε να βελτιώσει».

Αντιδράσεις από Παπαδημούλη και Καββαδία

Ο «πόλεμος» στους κόλπους της ΕΡΤ, μεταφέρθηκε και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρώτος αντέδρασε ο κ. Παπαδημούλης κάνοντας λόγο για «μελανό σημάδι στην ΕΡΤ».

«Η απομάκρυνση του Στ. Καπάκου από την ΕΡΤ, μέσω δικαστικού κλητήρα, είναι μελανό σημάδι για την ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι τάγμα…», ανέφερε μέσω Twitter ο ευρωβουλευτής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.