ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

K. Xρυσόγονος: «Oι συμφωνηθείσες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις των ελευθέρων επαγγελματιών είναι μη ρεαλιστικές»

K. Xρυσόγονος: «Oι συμφωνηθείσες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις των ελευθέρων επαγγελματιών είναι μη ρεαλιστικές»

O κ. Χρυσόγονος  σημείωσε ότι ειδικά σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, δεν είναι ρεαλιστικό να φθάνει το άθροισμα φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων -σε κάποιες περιπτώσεις-σε ποσοστά της τάξεως του 80% του συνολικού εισοδήματος.

«Θα φέρει πτώση στα έσοδα ασφαλιστικών οργανισμών, γιατί θα δώσει κίνητρο για εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «πρέπει να επανεξεταστεί. Για αυτό στον ΟΑΕΕ από τις 700.000 εγγεγραμμένους γύρω στις 300.000 δεν πληρώνουν εισφορές».

Αναφερόμενος στην πρόταση για μισή εργασία-μισό και μισθό-μισό επίδομα σε εργαζόμενους επιχειρήσεων,  που κινδυνεύουν με κλείσιμο, είπε ότι δεν είναι παράλογη. «Είναι αρκετά λογική λύση» ανέφερε.

Σχετικά με την  πρόταση των θεσμών για αφορολόγητο στα 5.500 ευρώ, ο κ. Χρυσόγονος εξέφρασε την ανησυχία του κάνοντας λόγο για «οδυνηρή πρόταση που πρέπει να αποκρουστεί». Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ενός τέταρτου μνημονίου, τόνισε ότι είναι ένα σενάριο που πρέπει να αποφύγουμε. «Η Ελλάδα πρέπει το 2018 να επιστρέψει στις αγορές. Για να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές, πέρα από την αναδιάρθρωση χρέους που προδιαγράφεται στην απόφαση του Eurogroup του Μαΐου του 2016, προαπαιτούμενο είναι να περάσει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης» Μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι για να υπάρξει ανάπτυξης στη χώρα «θα πρέπει να αρθούν τα capital controls, γιατί ήταν χειρόφρενο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αρνήθηκε να κάνει κάποια εκτίμηση, λέγοντας ότι κανείς δεν είναι μάντης, ενώ καυτηρίασε τη στάση της ΝΔ, σημειώνοντας ότι «οι κραυγές της για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ένα χρόνο και δύο μήνες μετά τις εκλογές αδικεί την σοβαρότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.