ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζονται για τις αυτοδιοικητικές και παράλληλα… αλληλομαχαιρώνονται

Στο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζονται για τις αυτοδιοικητικές και παράλληλα… αλληλομαχαιρώνονται

Εποχή αυτοδιοικητικών εκλογών και εμφυλίου φαίνεται πως είναι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πρόσωπα που θα στηρίξει ως υποψήφιους σε Δήμους και Περιφέρειες θέλει να γνωστοποιήσει στο τέλος του δεκαπενθημέρου ο ΣΥΡΙΖΑ, και για το λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης έχει ξεκινήσει αγώνα δρόμου ώστε στη συνεδρίαση της Κ.Ε να έχει κλειδώσει το μεγαλύτερο πακέτο και η Κουμουνδούρου να μπορέσει να προβεί σε ανακοινώσεις.

Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η προετοιμασία του κόμματος για τις επικείμενες εκλογικές μάχες βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης. Με το αδιέξοδο πάντως ως προς τη συγκρότηση της νέας Πολιτικής Γραμματείας να παραμένει και να αναζητείται εκ νέου φόρμουλα που θα μπορέσει να τους «χωρέσει όλους» στο νέο όργανο που θα εκλέξει η Κ.Ε η οποία «μετατίθεται» για το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου.

Μάλιστα υπήρχε η σκέψη στη νέα 19 μελή (συν Πρόεδρο και Γραμματέα) Π.Γ να συμπτυχθούν τα υφιστάμενα όργανα Πολιτικό Συμβούλιο και Πολιτική Γραμματεία. Εν τούτοις η δυσκολία να βρεθεί «χρυσή τομή» που να περιλαμβάνει όλους τους υπουργούς που θέλουν να μετέχουν (υπάρχει ποσόστωση ώστε τα μέλη της κυβέρνησης να φτάνουν ως και το 25%) αλλά και το εύρος της εκπροσώπησης όλων των πλευρών, έφερε ξανά στο προσκήνιο την πιθανότητα διατήρησης των υφιστάμενων οργάνων. Έτσι ούτε «κορυφαίοι» θα βρεθούν εκτός (όπως ζητήθηκε από κάποιους σε παλαιότερη συνεδρίαση) αλλά και οι ισορροπίες θα διατηρηθούν.

Φανερές και υπόγειες κόντρες στην Κουμουνδούρου

Την ίδια ώρα πάντως αίσθηση προκαλούν οι «υπόγειες» συγκρούσεις στελεχών που δεν περνούν απαρατήρητες και πιθανότατα σχετίζονται και με τους συσχετισμούς στο κόμμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες ο Νίκος Φίλης επέλεξε να στρέψει τα πυρά του στον Νίκο Παππά, αυτή τη φορά για το θέμα της ΕΡΤ, λέγοντας τόσο βαριές κουβέντες που προκάλεσαν την απάντηση του Νίκου Παππά.

O πρώην υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι « η ΕΡΤ κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων», διαπίστωσε πως «πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει (εν. Η ΕΡΤ) απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση» και στόχευσε τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής όταν είπε ότι «Ορισμένες κυβερνητικές επιλογές, κατά τη γνώμη μου, δημιουργούν ζητήματα. Όταν ένας υπουργός λειτουργεί για χρόνια στον τομέα ευθύνης του, δημιουργώντας λανθασμένη εντύπωση για το τι είναι αριστερό και τι είναι δημοκρατικό, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι κυβερνητική επιλογή». Στο Νίκο Φίλη απάντησε το ίδιο βράδυ ο Νίκος Παππάς από την ΕΡΤ δηλώνοντας ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας «Ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η αψιμαχία πάντως δεν ήταν η μόνη αλλά μία ακόμα, σε μια αλυσίδα συγκρούσεων που φαίνεται να εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα σε κυβέρνηση και κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την εκλογή Σκουρλέτη στη θέση του γραμματέα κάποιοι έβαλαν –σύμφωνα με πληροφορίες- θέμα ασυμβίβαστου ως προς τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών στη νέα πολιτική γραμματεία (συζήτηση που πάντως εγκαταλείφθηκε γρήγορα), ενώ άλλα στελέχη βλέπουν υπόγειο πόλεμο εναντίον του Ευκλείδη Τσακαλώτου μέσω δημοσιευμάτων που φαίνεται ότι στοχεύουν προσωπικά τον υπουργό οικονομικών την ώρα που ο ίδιος μεταφέρει στις συζητήσεις με τους δανειστές τη βούληση της κυβέρνησης να μην κόψει τις συντάξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.