ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανάπτυξη 2,7% προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή

Ανάπτυξη 2,7% προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή

Ανάπτυξη 2,7% προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017, το οποίο κατατίθεται σήμερα Δευτέρα στη Βουλή. Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη αυτή που σηματοδοτεί την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης. 

Επίσης, το προσχέδιο προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 2% του ΑΕΠ -υψηλότερο απ’ το στόχο του προγράμματος οικονομικής πολιτικής- αλλά και 760 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για εκατοντάδες χιλιάδες αδύναμα νοικοκυριά.

Όπως επιβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το ποσό των 760 εκατ. ευρώ θα περιλαμβάνεται ως πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης το οποίο χορηγείται στα οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά τα οποία υπολογίζεται ότι θα είναι 267.000, καθώς από 1.1.2017 το Εισόδημα αυτό θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα για το 2017 που θα προσεγγίζει το 2% του ΑΕΠ -υψηλότερο του στόχου που ήταν 1,75% του ΑΕΠ. 

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.