ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε ζωντανά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών για την Συμφωνία των Πρεσπών (Βίντεο)

Δείτε ζωντανά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών για την Συμφωνία των Πρεσπών (Βίντεο)

Θυελλώδης αναμένεται να είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατ΄εξαίρεση και μετά από απαίτηση κομμάτων της αντιπολίτευσης θα μεταδοθεί ζωντανά η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η συνεδρίαση κατά πολλούς χαρακτηρίζεται ιστορική. Η επιτροπή, σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη (22/01/2019) θα εξετάσει την Συμφωνία των Πρεσπών, πριν αυτή πάει στην ολομέλεια. Η συνεδρίαση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο για την συμφωνία αυτή καθεαυτή, αλλά και για την σύνθεση που θα έχει. Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, αντικατέστησε τον Κώστα Κατσίκη με τον εαυτό του. Ο κ. Καμμένος θα μετέχει στη συνεδρίαση σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Κατσίκη, σε εφαρμογή του άρθρου 35 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι «1. Tα μέλη των διαρκών επιτρoπών πoυ παραιτoύνται από αυτές αντικαθίστανται από άλλoυς βoυλευτές της ίδιας Koινoβoυλευτικής Oμάδας. 2. Tα μέλη των διαρκών επιτρoπών πoυ απoυσιάζoυν ή κωλύoνται για oπoιoνδήπoτε λόγo να ασκήσoυν τα καθήκoντά τoυς αναπληρώνoνται από άλλoυς βoυλευτές της ίδιας Koινoβoυλευτικής Oμάδας. 3. Tις αντικαταστάσεις και τις αναπληρώσεις των μελών των διαρκών επιτρoπών ενεργεί o πρόεδρoς της Boυλής με απoφάσεις πoυ εκδίδει ύστερα από πρόταση τoυ πρoέδρoυ της oικείας Koινoβoυλευτικής Oμάδας ή τoυ εξoυσιoδoτημένoυ αναπληρωτή τoυ».

Επίσης, μετά από κλήρωση που έγινε στην επιτροπή ορίστηκαν ως μέλη δυο ανεξάρτητοι βουλευτές που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρόκειται για τον Σπύρο Δανέλλη και τον Γιώργο Μαυρωτά. Στην κλήρωση είχε μπει και ο Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος σήμερα μετά τον Γιώργο Αμυρά, δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι.

Δείτε ζωντανά την συνεδρίαση



Όλη η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δύο ημέρες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής ‘Αμυνας και δύο ημέρες στην Ολομέλεια θα διαρκέσει η συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα συζητηθεί σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη και την Πέμπτη, με συνεδριάσεις που θα ανοίγουν στις 10:00 το πρωί και θα κλείνουν στις 02:00 τα ξημερώματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.