ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ψηφίστηκαν ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας

Ψηφίστηκαν ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας

Ψηφίστηκαν από ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Η ΝΔ δεν συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Αποχώρησαν από τη σημερινή ψηφοφορία τα υπόλοιπα κόμματα.

Δεκτά επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό τους, έγιναν ομόφωνα τα νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Τα νομοσχέδια υπερψηφίστηκαν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι.

Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενώ το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή κατήγγειλαν την διαδικασία και αποχώρησαν τόσο από τη συζήτηση, όσο και από την ψηφοφορία.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, κατέθεσε στη Βουλή νομοτεχνική βελτίωση στο άρθρο 336, παράγραφο 5, του Ποινικού Κώδικα για τον βιασμό, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη νέα διατύπωση «όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.