ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Live η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο (βίντεο)

Live η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο (βίντεο)

Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγα λεπτά η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή σχετικά με την κύρωση της συμφωνίας μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 15:00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20:00 καθώς οι βουλευτές θα προσέρχονται ανά ομάδες των 100 βουλευτών για να ψηφίσουν, εξ αιτίας της επαναφοράς στις συνεδριάσεις της Βουλής, των αυξημένων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του covid 19.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες, με ευρεία πλειοψηφία η βουλή επικύρωσε τη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ιταλία. Κατά τάχθηκαν μόνο οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ, του ΜεΡΑ25 και της Ελληνικής Λύσης.

Νωρίτερα, σήμερα, ο Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε ανεκδιήγητη την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στην κύρωση της συμφωνίας για την ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου.

«Σήμερα -μετά την αναίτια καθυστέρηση που προκάλεσε η ανεκδιήγητη απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία την ώρα που δηλώνει «παρών»- η Βουλή των Ελλήνων κυρώνει τις συμφωνίες οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο».

​Μάλιστα, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι η συμφωνία με την Αίγυπτο «ήταν αναμφίβολα επείγουσα», καθώς – όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός- «εξελίσσεται στην περιοχή η παράνομη επιχείρηση της Τουρκίας να συναλλαγεί με δυνάμεις της Λιβύης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών».

Δύο επιστολικές ψήφοι από τη ΝΔ

Θέλοντας προφανώς να προλάβει σχόλια από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Πέτσας ενημέρωσε ότι δύο βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, οι κ.κ. Γιαννάκης και Διγαλάκης, θα απουσιάσουν από την ονομαστική ψηφοφορία.

​Ο μεν κ. Γιαννάκης προληπτικά για λόγους υγείας, ο δε κ. Διγαλάκης επειδή βρίσκεται σε καραντίνα. Ωστόσο, όπως είπε, και οι δύο θα εκφραστούν με πρόθεση ψήφου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε Live τη ψηφοφορία:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.