ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

To Youtube «κατέβασε» δύο γερμανικά κανάλια – Η αντίδραση από το Roskomnadzor

To Youtube «κατέβασε» δύο γερμανικά κανάλια – Η αντίδραση από το Roskomnadzor

Η πασίγνωστη πλατφόρμα του Youtube αποφάσισε να διαγράψει δύο γερμανικά κανάλια του RT, μία κίνηση που συγκέντρωσε αρκετές αντιδράσεις.

O ρωσικός παρατηρητής μέσων ενημέρωσης Roskomnadzor απαιτεί να αρθεί η απαγόρευση στα γερμανικά κανάλια στο YouTube του δικτύου Russia Today «RT DE» και «Der Fehlende Part».

Σε επιστολή που έστειλε το Roskomnadzor στη Google, ζητείται η άρση του μπλόκου και εξηγήσεις για τον λόγο που τα συγκεκριμένα κανάλια απαγορεύτηκαν. Επισημαίνεται ακόμη ότι η πράξη αυτή του YouTube θεωρείται «λογοκρισία».

«Οι πράξεις του YouTube σε σχέση με τα προαναφερθέντα κανάλια παραβιάζουν τις βασικές αρχές του ελεύθερου διαμοιρασμού και της απρόσκοπτης πρόσβασης στην πληροφορία», αναφέρεται στη σχετική δήλωση.

Νωρίτερα σήμερα, η διευθύντρια σύνταξης των RT και Rossiya Segodnya, Μαργκαρίτα Σιμονιάν, γνωστοποίησε ότι το YouTube έσβησε τα δύο κανάλια του γερμανικού RT, χωρίς τη δυνατότητα ανάκτησής τους.

Το RT DE είναι το τέταρτο μεγαλύτερο γερμανόφωνο κανάλι σε επιρροή, φτάνοντας τα 21 εκατομμύρια views τον Ιούνιο.

Η Σιμονιάν έκανε λόγο για «πραγματικό επικοινωνιακό πόλεμο από τη Γερμανία στη Ρωσία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο μήνα, το Λουξεμβούργο αρνήθηκε να παραχωρήσει άδεια στο RT για την αναμετάδοση προγράμματος στα γερμανικά αναφέροντας ότι το ρωσικό μέσο «δεν συμμορφώνεται σε τεχνολογικά κριτήρια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.