ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ανακαλύφθηκαν πάνω από 450 νέα αντικείμενα στο Ηλιακό μας σύστημα

Ανακαλύφθηκαν πάνω από 450 νέα αντικείμενα στο Ηλιακό μας σύστημα

Πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα, υπάρχει μία σκοτεινή παγωμένη ζώνη ουράνιων σωμάτων που ονομάζεται Ζώνη του Κάιπερ και παραμένει λίγο-πολύ ανέγγιχτη από τότε που δημιουργήθηκε το Ηλιακό σύστημα.

Η απόσταση όμως και η έλλειψη φωτός μας δυσκολεύουν να ξεχωρίσουμε τι ακριβώς βρίσκεται εκεί έξω.

Με μία νέα έρευνα των αστρονόμων όμως κατάφεραν να ταυτοποιηθούν 815 Μεταποσειδώνια αντικειμενα (TNOs), 461 από τα οποία ανακαλύψαμε για πρώτη φορά. Κι αν ακούγονται λίγα, πρόκειται για μία σημαντική αύξηση από τα 3.000 που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και μπορεί να περιέχουν πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε καλύτερα πώς σχηματίστηκε το Ηλιακό σύστημα ή ακόμα και να ψάξουμε καλύτερα για τον κρυφό Πλανήτη Εννιά.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο κατάλογο TNO που προέρχεται από μία και μόνο έρευνα, ενώ είναι και ο μεγαλύτερος κατάλογος με φωτομετρία πολλών συχνοτήτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η μακρινή πλευρά του Ηλιακού μας συστήματος ενθουσιάζει τους αστρονόμους, καθώς πιστεύουν πως τα TNOs συγκρατούν ακόμη τις δυναμικές του πρωτόγονου Ηλιακού συστήματος, όταν οι πλανήτες ακόμα σχηματίζονταν και το σύστημα ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που βλέπουμε σήμερα. Καθώς οι μεγάλοι πλανήτες έμπαιναν στη θέση τους, επηρέαζαν βαρυτικά τα TNOs. Έτσι, μελετώντας τις τροχιές τους μπορούμε να αναπαράγουμε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα και τα έφεραν εδώ που είναι σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.