ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Κρίσιμη δοκιμή για τη NASA: Θα προσπαθήσει να αλλάξει τροχιά σε αστεροειδή που ενδέχεται να κτυπήσει τη Γη

Κρίσιμη δοκιμή για τη NASA: Θα προσπαθήσει να αλλάξει τροχιά σε αστεροειδή που ενδέχεται να κτυπήσει τη Γη

Σε μια κρίσιμη δοκιμή θα προχωρήσει το Νοέμβριο η NASA καθώς θα κτυπήσει με πύραυλο ένα αστεροειδή, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο είναι δυνατή η εκτροπή από την πορεία του.

Η δοκιμή αυτή αποσκοπεί στην άντληση χρήσιμων συμπερασμάτων σε περίπτωση που ένα αστεροειδής εντοπιστεί σε τριχιά σύγκρουσης με τον πλανήτη μας.

Η αποστολή αποκαλείται «Βέλος» (DART) και προσέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Double Asteroid Redirection Test καθώς ο στόχος αφορά ένα δίδυμο αστεροειδή.

Πρόκειται για τον δίδυμο αστεροειδή (Δίδυμος-Δίμορφος) Didymos- Dimorphos ο οποίος απαρτίζεται από ένα σώμα μήκους 780 μέτρων και ένα μικρότερο των 160 μέτρων και το οποίο όπως αναφέρεται αποτελεί ένα πιθανό κίνδυνο.

Η αποστολή της NASA έχει ω στόχο την προσβολή με ένα πύραυλο-βολιστήρα του μικρότερου αστεροειδή προκειμένου να καταγραφούν τα αποτελέσματά της από τη Γη και κατά πόσο θα μεταβληθεί η τροχιά του.

Όπως αναφέρεται ο πύραυλος θα εκτοξευθεί στις 24 Νοεμβρίου ή μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 το αργότερο και αναμένεται να φτάσει στο στόχο του τον Δίμορφο μετά από ένα χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.