ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

H νέα κινεζική επανδρωμένη διαστημική αποστολή αρχίζει σήμερα τα μεσάνυχτα

H νέα κινεζική επανδρωμένη διαστημική αποστολή αρχίζει σήμερα τα μεσάνυχτα

   Η νέα κινεζική επανδρωμένη διαστημική αποστολή είναι έτοιμη για εκτόξευση, με το διαστημικό αεροσκάφος Shenzhou-10, το οποίο θα εκτοξευτεί από μια απομακρυσμένη περιοχή στην έρημο Γκόμπι της δυτικής Κίνας στις 05:38 τοπική ώρα (12:38 ώρα Ελλάδας).

  Το τριμελές πλήρωμα του Shenzhou-10, αποτελείται από δύο άντρες, τους Nie Haisheng και Zhang Xiaoguang και μία γυναίκα, την Wang Yaping.

  Η 33χρονη Wang είναι η δεύτερη γυναίκα που συμμετέχει σε επανδρωμένη αποστολή της Κίνας, ενώ για τον 48χρονο κυβερνήτη Nie είναι το δεύτερο διαστημικό ταξίδι, καθώς συμμετείχε και στην αποστολή Shenzhou-6 το 2005.

  Ο 47χρονος Zhang, πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, επελέγη ως αστροναύτης το 1998 και την Τρίτη θα ταξιδέψει για πρώτη φορά στο διάστημα.

  Το διαστημικό ταξίδι θα είναι διάρκειας 15 ημερών και το πλήρωμα θα πραγματοποιήσει δύο προσπάθειες σύνδεσης με το διαστημικό πειραματικό εργαστήρι Tiangong-1, μία αυτόματη και μία χειροκίνητη.

  Το Tiangong-1 βρίσκεται ήδη σε τροχιά περίπου 620 μέρες και είναι έτοιμο για τις δοκιμές πρόσδεσης αλλά και για να υποδεχτεί τους αστροναύτες.

  Ωστόσο, το πλήρωμα ίσως βρεθεί αντιμέτωπο με κάποια προβλήματα σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό του εργαστηρίου, καθώς σχεδιάστηκε για να λειτουργήσει μόνο δύο χρόνια και μένουν μόλις τρεις μήνες μέχρι να συμπληρωθεί αυτό το χρονικό διάστημα, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί ήδη τέσσερις προσπάθειες πρόσδεσης.

  Σκοπός της αποστολής είναι να δοκιμάσει περαιτέρω τις τεχνολογίες πρόσδεσης και αυτές που σχετίζονται με την κατασκευή διαστημικών σταθμών, αλλά και την παραμονή των αστροναυτών στο διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.