ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Είχε περάσει από τη Γη όταν φτιάχνονταν οι πυραμίδες – Ποιος είναι ο «πράσινος» κομήτης που θα μας ξανά επισκεφτεί;

Είχε περάσει από τη Γη όταν φτιάχνονταν οι πυραμίδες – Ποιος είναι ο «πράσινος» κομήτης που θα μας ξανά επισκεφτεί;

Ένας «πράσινος», τοξικός κομήτης αναμένεται να πλησιάσει την Γη στα τέλη του Μάη. Πρόκειται για έναν κομήτη που είχε περάσει ξανά από τον πλανήτη μας, πριν από 6 χιλιάδες χρόνια και όταν δημιουργούνταν οι πυραμίδες της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με μια Ρωσίδα αστρονόμο, θα είναι δυνατόν να δούμε το πράσινο χρώμα του, χωρίς τηλεσκόπιο.

«Το δικυάνιο ή κυανογόνο είναι υπεύθυνο για την παρουσία του πράσινου χρώματος, γιατί η υπεριώδης ακτινοβολία διεγείρει τα μόρια του δικυανίου με αποτέλεσμα να προκαλείται το φαινόμενο του φθορισμού», σημειώνει η Λουντμίλα Κόχμαν, επιστήμονας στο πλανητάριο της Μόσχας.

Όπως αναφέρει, ο κομήτης θα πλησιάσει τη Γη στις 24 Μάη, έχοντας μέγιστη απόσταση 117 εκατ. χλμ., ενώ στις 31 Μάη, θα περάσει από τον Ήλιο σε απόσταση 38 εκατ. χλμ, κοντύτερα από ότι βρίσκεται ο πλανήτης Ερμής.

«Μπορεί να γίνει ο λαμπρότερος κομήτης στον ουρανό τα τελευταία 7 χρόνια κι εξαιτίας του ηλιακού ανέμου, θα σχηματιστούν ουρές. Η μία θα είναι άνθρακα η άλλη θα είναι σκόνης, γεγονός πολύ εντυπωσιακό», ανέφερε.

Ο κομήτης C / 2019Y4 Atlas όπως είναι το επίσημο όνομά του ανακαλύφθηκε στις 28 Δεκέμβρη 2019, από το πρόγραμμα εντοπισμού πιθανώς επικίνδυνων αστεροειδών ATLAS.

Έχει περάσει ξανά από τη Γη στην αρχή της 4 χιλιετίας π.Χ., κατά τη διάρκεια κατασκευής των πυραμίδων της Αιγύπτου, εξήγησε η αστρονόμος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.