Πανσέληνος Απριλίου: Η εντυπωσιακή φωτογραφία της NASA από το «Ροζ φεγγάρι» (φώτο)

Από πού πήρε το όνομά της

Πανσέληνος Απριλίου: Η εντυπωσιακή φωτογραφία της NASA από το «Ροζ φεγγάρι» (φώτο)

Η NASA, έδωσε τη δημοσιότητα, μια εντυπωσιακή εικόνα από την πανσέληνο.

Η πανσέληνος απεικονίζεται πάνω από τον ορίζοντα της Γης, καθώς ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται σε τροχιά 263 μίλια (423 χιλιόμετρα) πάνω από τα σύνορα Ουάσιγκτον-Όρεγκον στις βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πανσέληνος αυτού του μήνα είναι γνωστή και ως «ροζ φεγγάρι».

Το «ροζ φεγγάρι» για φέτος ήταν ορατό από την Παρασκευή και θα παραμείνει ορατό έως το πρωί της Δευτέρας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA (@nasa)

Από πού πήρε το όνομά της

Στα παλαιότερα χρόνια, η Πανσέληνος του Απρίλη συνέπιπτε με το άνθισμα των λουλουδιών και συγκεκριμένα ενός αγριολούλουδου, ιθαγενούς της ανατολικής Βόρειας Αμερικής.

Ο λόγος για το Phlox subulata που είναι περισσότερο γνωστό σαν έρπουσα φλοξ ή βρύα phlox. Παράλληλα, είχε το όνομα “ροζ βρύα”. Έτσι, λοιπόν, έχει πλέον καθιερωθεί και η συγκεκριμένη πανσέληνος αποκαλείται και «ροζ».

Το «ροζ φεγγάρι» συμπίπτει επίσης με πολλές θρησκευτικές γιορτές. Στο χριστιανικό εκκλησιαστικό ημερολόγιο λέγεται «πασχαλιάτικο φεγγάρι», καθώς είναι η πανσέληνος πριν από το Πάσχα.

Για τους ινδουιστές, αυτό το φεγγάρι σηματοδοτεί τον εορτασμό μιας θεότητας τους, ενώ είναι σημαντική είναι και για τους βουδιστές που τιμούν την επίσκεψη του Βούδα στη Σρι Λάνκα, όπου απέτρεψε έναν πόλεμο επιλύοντας μια διαφορά μεταξύ των αρχηγών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επόμενες πανσέληνοι για φέτος είναι στις 16 Μαΐου, 14 Ιουνίου, 13 Ιουλίου, 11 Αυγούστου, 10 Σεπτεμβρίου, 9 Οκτωβρίου, 8 Νοεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.