ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε πως θα κάνετε screenshot στο Mac – Αναλυτικά τα βήματα

Δείτε πως θα κάνετε screenshot στο Mac – Αναλυτικά τα βήματα

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, οι πρόσφατες εκδόσεις (Mojave και Catalina) macOS συνοδεύονται από μια εφαρμογή που αποθηκεύει τα στιγμιότυπα οθόνης σας ως αρχεία PNG.

​Πατήστε Shift-Command (⌘) -5 για να λάβετε μια γραμμή εντολών στο κάτω μέρος της οθόνης.

  • Τα τρία πρώτα κουμπιά από τα αριστερά, σάς επιτρέπουν να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο ολόκληρης της οθόνης, ένα συγκεκριμένο παράθυρο ή μια συγκεκριμένη επιλογή της οθόνης.
  • Τα επόμενα δύο κουμπιά σάς επιτρέπουν να ξεκινήσετε τη λήψη ολόκληρης ή μέρους της οθόνης σας.
  • Το κουμπί «Επιλογές» σάς επιτρέπει να επιλέξετε πού θέλετε να αποθηκεύσετε το στιγμιότυπό σας, να ορίσετε καθυστέρηση 5 ή 10 δευτερολέπτων και να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε τον κέρσορα.
  • Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο κουμπί «Λήψη» στο δεξί άκρο της γραμμής εντολών.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν βιάζεστε και δεν θέλετε να ασχοληθείτε με τη γραμμή εντολών – ή εάν δεν έχετε κάνει αναβάθμιση σε Mojave ή Catalina – μπορείτε να αποθηκεύσετε στιγμιότυπα οθόνης στην επιφάνεια εργασίας σας.

  • Για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης (screenshot) ολόκληρης της οθόνης, πατήστε Shift-Command-3.
  • Για να τραβήξετε ένα screenshot μέρους της οθόνης, πατήστε Shift-Command-4 και μετά σύρετε τον κέρσορα για να απομονώσετε το σημείο της οθόνης που θέλετε να καταγράψετε.
  • Εάν θέλετε να καταγράψετε ένα συγκεκριμένο παράθυρο, πατήστε Shift-Command-4. Πατήστε το πλήκτρο διαστήματος και έπειτα κέρσορας του ποντικιού θα μετατραπεί σε κάμερα. Τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από το παράθυρο που θέλετε να καταγράψετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ πάνω του.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.