ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Google: Mετατρέπει τις Android συσκευές σε σεισμογράφους (βίντεο)

Google: Mετατρέπει τις Android συσκευές σε σεισμογράφους (βίντεο)

Η Google ανακοίνωσε τις νέες λειτουργίες στα Android smartphones, με την πιο σημαντική όλων αυτήν της ενημέρωσης και του εντοπισμού σεισμών.

Η νέα τεχνολογία ShakeAlert βασίζεται σε δεδομένα από σεισμογράφους σε όλο τον κόσμο έτσι ώστε να ενημερώνει τους χρήστες για το επίκεντρο των σεισμών αμέσως μόλις εντοπίζονται, έτσι ώστε να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Η αρχή γίνεται από την Καλιφόρνια και σύντομα θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο.

Σε περίπτωση που το smartphone “νιώσει” το πρώτο κύμα ενός σεισμού, τότε αποστέλει δεδομένα στον ξεχωριστό server της Google και εκεί γίνεται ανάλυση μαζί με τα σήματα που έρχονται από εκατοντάδες χιλιάδες συσκευές από την ίδια περιοχή.

Άλλες προσθήκες έρχονται στην εφαρμογή προσβασιμότητας Google Lookout που πλέον υποστηρίζεται από όλα τα Android smartphones με έκδοση Android 6.0 ή μεταγενέστερη και τουλάχιστον 2GB μνήμη RAM, η δυνατότητα να γνωστοποιείς τη γλώσσα της συσκευής σου όταν πραγματοποιείς κλήση εκτάκτου ανάγκης, ούτως ώστε οι διασώστες να γνωρίζουν εξαρχής αν μπορείς να τους καταλάβεις ή όχι, η νέα εφαρμογή Calendar στο Android Auto και η προσθήκη της ενότητας Bedtime στην εφαρμογή Clock για όλες τις συσκευές Android (από 6.0 και μετά).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.