ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ιούνιο απολογείται ο Φιλιππίδης – Τον καίει άραγε και η μαρτυρία του Σπ.Μπιμπίλα;

Ιούνιο απολογείται ο Φιλιππίδης – Τον καίει άραγε και η μαρτυρία του Σπ.Μπιμπίλα;

Στις αρχές Ιουνίου θα κληθεί σε απολογία από τον ανακριτή ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, αφού του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Στις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν οι τρεις συνάδελφοί του, που τον κατήγγειλαν, καθώς και ορισμένοι από τους μάρτυρες που έχουν δηλωθεί από τις μηνύτριες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ως μάρτυρας έχει καταθέσει και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος ωστόσο εκλήθη ως… μάρτυρας υπερασπίσεως. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, τι κατέθεσε ο Έλληνας ηθοποιός, από τις δηλώσεις του ωστόσο, διαφαίνεται ότι τα όσα είπε δεν πρέπει να ήταν και τόσο εναρμονισμένα με την υπερασπιστική γραμμή του Πέτρου Φιλιππίδη:

«Θα μπορούσα να πω όχι και να μην καταθέσω, αλλά δεν είναι του χαρακτήρα μου κάτι τέτοιο. Κατέθεσα αυτά που έχω στην ψυχή μου αυτά τα 30 χρόνια που γνωρίζω τον Πέτρο Φιλιππίδη. Εγώ απλά υπερασπίστηκα την αλήθεια και διευκρινίζω πως όταν κλήθηκα από τον εισαγγελέα, δεν γνώριζα ποιον καταγγελλόμενο αφορά. Είπα την αλήθεια. Αυτά που έχω αντιληφθεί στις συνεργασίες μου και με αυτόν αλλά και αυτά που μου είπαν φίλες μου με τις οποίες συνεργάστηκα πολλά χρόνια».

Δεν αποκλείεται ως εκ τούτου, η μαρτυρία του Σπύρου Μπιμπίλα να καίει τον Φιλιππίδη, καθώς είναι ο άνθρωπος που έχει έρθει σε επικοινωνία με το σύνολο σχεδόν όσων έχουν βιώσει ανάλογα περιστατικά με αυτά που θα καταθέσουν οι καταγγέλλουσες.

Εξαιρετικά σοβαρή κρίνεται η μαρτυρία της ηθοποιού, η οποία καταγγέλλει ότι βιάστηκε, όταν επισκέφθηκε τον Φιλιππίδη στο καμαρίνι του για να συζητήσουν ενδεχόμενη συνεργασία. Άλλη μία μάρτυρας, επιβεβαιώνει ότι ο Φιλιππίδης επεδείκνυε εν γένει τέτοιες συμπεριφορές σε όσες «του γυάλιζαν», καθώς καταγγέλλει ότι σε ανάλογη συνάντηση με την άλλη καταγγέλλουσα, ο Φιλιππίδης τη χάιδεψε και τη φίλησε χωρίς τη θέλησή της, ενώ την έσπρωχνε προς τα κάτω, προσπαθώντας να την αναγκάσει να του κάνει στοματικό έρωτα. Ακόμη και μετά τη φυγή της, ο γνωστός ηθοποιός εξακολούθησε να την παρενοχλεί διά τηλεφώνου.

Τέλος, υπάρχει και η τρίτη μάρτυς, γνωστή ηθοποιός, που καταγγέλλει ότι ο Φιλιππίδης αποπειράθηκε να την αποπλανήσει μέσα στο αυτοκίνητό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αναμένεται να κληθεί σε απολογία μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των μαρτυρικών καταθέσεων. Σύμφωνα με τη διαδικασία, αφού ενημερωθεί για το κατηγορητήριο θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.