Λεπτομέρειες για το πολύνεκρο δυστύχημα με το λεωφορείο στη Βουλγαρία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, όπου 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ανάμεσά τους και 12 παιδιά, καθώς το λεωφορείο μετέφερε επικίνδυνο υλικό το οποίο ήταν καθοριστικός παράγοντας.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς μέσα σε λιγότερο από τρία λεπτά, γεγονός που οδήγησε και στον μεγάλο αριθμό νεκρών επιβατών.

Τονίζεται επίσης ότι σε αυτό υπήρχε μια δεξαμενή λαδιού στο μπροστινό μέρος του λεωφορείο που λειτούργησε σαν εύφλεκτο υλικό και επιπλέον σε κρυφό χώρο μετέφερε 30.000 κροτίδες κάτι το κάτι το οποίο ευνόησε και την ταχύτητα εξάπλωσης της φωτιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δημοσίευμα αναφέρει: «Εκτός από την πρόσθετη δεξαμενή, το λεωφορείο διέθετε ειδική αποθήκη για λαθρεμπόριο εμπορευμάτων και στην προκειμένη περίπτωση μεταφέρθηκαν περίπου 30.000 κροτίδες. Αυτές οι πληροφορίες εξηγούν και τη μαρτυρία της Βουλγάρας δημοσιογράφου Πατρίσια Κιρόβα που τόνισε ότι όλα τα θύματα στο τρομερό δυστύχημα ήταν στη μεσαία πόρτα του λεωφορείου όταν προσπάθησαν να διαφύγουν και κανένας επιβάτης δεν βρισκόταν στη θέση του. Αν μετά την πυρκαγιά στο μπροστινό μέρος, που εκδηλώθηκε λόγω της πρόσθετης δεξαμενής λαδιού, τα πυροτεχνήματα έσκασαν, είναι ήδη ξεκάθαρο γιατί κανείς από τους επιβάτες δεν κατάφερε να διαφύγει από τις πόρτες του λεωφορείου».