ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Το Μαυροβούνιο προειδοποιεί τον Μουφτή του Σάντζακ

Το Μαυροβούνιο προειδοποιεί τον Μουφτή του Σάντζακ

Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου Φιλίπ Βουγιάνοβιτς, προειδοποίησε τον Μουφτή στην περιφέρεια Σάντακ της Σερβίας, Μουάμερ Ζούκορλιτς, ότι πρέπει να γνωρίζει τα όρια της δικαιοδοσίας του και δεν πρέπει να παρεμβαίνει στο χώρο του Μαυροβουνίου και ότι τα  δικαιώματα που του παρέχονται,  δεν του επιτρέπουν να λειτουργεί έξω από τα όρια της τοπικής ισλαμικής κοινότητας, σημειώνει το Κανάλ 77.

Ο Μουφτής του Σάντζακ αγνόησε την κατάσταση που διέπει το Μαυροβούνιο και  έθεσε στόχο τον  έλεγχο  τριών θρησκευτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων,  στο τρίγωνο που είναι μεταξύ Μαυροβουνίου, Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου.

Ο επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας Μαυροβουνίου, Ριφάτ Φέϊζιχ, είπε ότι τέτοιες ενέργειες του συναδέλφου του από το Νόβι Παζάρ, είναι ‘φασιστικές’ και σχεδιάζονται για τη διαίρεση των Μουσουλμάνων στο Μαυροβούνιο, προέτρεψε, μάλιστα, τις αρχές να ενεργήσουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Ο Ρασίμ Λιάιτς, υπουργός της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου που προέρχεται από την περιοχή του Νόβι Παζάρ δήλωσε ότι πρόσφατα ο Ζούκορλιτς προσπάθησε να διαιρέσει τους μουσουλμάνους στην Μπούντβα της Σερβίας, αλλά απέτυχε και στράφηκε τώρα στους Μουσουλμάνους του Μαυροβουνίου.

Σκοπός του μουφτή Μουάμερ Ζούκορλιτς είναι να εξαπλώσει την  θρησκευτική κυριαρχία τους σε όλα τα δυτικά Βαλκάνια και να συγκροτήσει ένα ενιαίο θρησκευτικό (μουσουλμανικό)  ρεύμα.

ΠΗΓΗ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.