ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Eurostat: Πέραν των προβλέψεων ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη- Άγγιξε το 1,5%

Eurostat: Πέραν των προβλέψεων ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη- Άγγιξε το 1,5%

Υπεράνω των αρχικών προβλέψεων κυμάνθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 1,5% από 1,3% τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πως θα διαμορφωθεί στο 1,4%. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

H βελτίωση του πληθωριστικού δείκτη οφείλεται στον κλάδο της ενέργειας, ο οποίος διαμορφώθηκε στο +4% από +2,2% τον προηγούμενο μήνα.

Αντίθετα, ο τομέας των υπηρεσιών διατηρήθηκε σταθερός στο 1,6%, των τροφίμων-αλκοόλ-καπνού στο 1,4% και των μη βιομηχανικών προϊόντων στο 0,5%.

Η άνοδος του πληθωρισμού αυξάνει και τις προσδοκίες πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει να περιορίζει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της πολιτική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξαιρουμένων των δυο πιο ευμετάβλητων στοιχείων, των μη κατεργασμένων τροφίμων και της ενέργειας, ο πληθωρισμός (δομικός πληθωρισμός) παρέμεινε σταθερός στο 1,3%, έναντι υποχώρησής του στο 1,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.